Oppositiepartij N-VA hekelt gebrek aan informatie voor gemeenteraad in Harelbeke

Patrick Claerhout, gemeenteraadslid voor N-VA in Harelbeke. © LLV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Fractieleider Patrick Claerhout (N-VA), oud-schepen, maar sinds januari officieel in de oppositie, wil graag dat alle gemeenteraadsleden meer betrokken worden in het besturen van Harelbeke.

Patrick Claerhout is uittredend schepen en nu gemeenteraadslid voor N-VA. “Ik merk voor de tweede maal hoe groot de kloof is tussen het mandaat van schepen en dit van gemeenteraadslid. Voor mezelf gaat dit van een fulltime job in de vorige legislatuur naar een bijna zero job nu. Ik pleit er dan nogmaals voor om meer betrokkenheid te krijgen voor onze gemeenteraadsleden“, duidt hij.

“De aanstelling van de leden van de raadscommissies is pas in maart. Dat betekent dat we pas de eerste raadscommissies van de nieuwe legislatuur in april zullen krijgen: dit is een te lange periode voor de raadsleden om geen inzage te krijgen in de vele dossiers. Ik wil dan ook vragen dat de schepenen ons een verslag maken of een stand van zaken geven van de situatie op vandaag van alle grote projecten: de Leiewerken, het project op en de aanleg van het Marktplein, de bouw van de Stedelijke basisschool Zuid, de RUP’s Moleneiland, wijken Eiland en Vaarnewijk, de straten Ballingenweg, Kervijnstraat, enzovoort. Dit verslag kan en moet vooral ook een interessant werkinstrument zijn, vooral voor onze nieuwe raadsleden. Ook vooral de timing van al deze werken, en de opvolging van deze ruimtelijke uitvoeringsplannen zal ons zeer nuttig zijn. Als het kan graag tegen de volgende gemeenteraad.”

Patrick Claerhout had ook een vraag voor Schepen van Sociale zaken Lynn Callewaert. “Ik wil vragen om naast onze betrokkenheid als OCMW raadsleden ons ook de nodige info en uitleg te verschaffen omtrent het Zorgbedrijf, toch een van de belangrijke organisaties van onze stad.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier