Oppositiepartij CD&V stemt tegen aanleg trage weg Ter Coutere in Bavikhove

Het speelpleintje aan de Mandenmakersweg. © Foto LOO
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad was Rita Beyaert (CD&V) fel gekant tegen het verharden van de voetweg tussen de Mandenmakersweg en de Bavikhoofsestraat.

“Het is onveilig om daar een voetweg te realiseren”, wist Rita Beyaert. “Door die trage weg creëer je een directe verbinding tussen het speelpleintje op die wijk en de drukke Bavikhoofsestraat. Bij de aanleg van het speelpleintje vroegen de buurtbewoners zelfs om een berm aan te leggen zodat kinderen niet rechtstreeks van het speelpleintje de drukke weg zouden kunnen oprennen.”

Volgens schepen van Verkeer en Mobiliteit Jacques Maelfait (N-VA) kwam de vraag van de buurtbewoners zelf. “We willen het comfort van de buurtbewoners verhogen. Nu al is daar een platgetreden weg door het gras. Een vrouw is er al een paar keer gevallen en dat willen we in de toekomst vermijden door het paadje te verharden. Ik ben al een paar keer ter plaatse gaan kijken. Op het speelpleintje zijn er altijd ouders mee met de kinderen. Ze zullen dus niet zo snel de weg oplopen.”

Burgemeester Alain Top (SP.A) voegde er nog aan toe dat het weggetje al op Google Maps staat aangeduid.

Het punt werd goedgekeurd, ondanks tegenstemmen van CD&V. Daarmee werd ook de heraanleg van twee andere trage wegen goedgekeurd : de Kwadestraat en de Tiendemeersstraat-Kervijnstraat.

(MVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.