Oppositie verlaat gemeenteraad Middelkerke na ‘onophoudelijke leugens van de meerderheid’

De oppositiefracties verlieten de gemeenteraad. © (Foto MF)
Redactie KW

Ondanks de afwezigheid van Jean-Marie Dedecker (LDD) en voorzitter Michel Landuyt (Open VLD) ging het er stevig aan toe op de gemeenteraad.

Johnny Devey (Open VLD) zat de raad voor als vervanging van Michel Landuyt. Het eerste punt van de agenda zorgde meteen al voor een minutenlange discussie tussen de meerderheid en Danny Van den Broucke (onafhankelijke) over het verslag van de vorige raad. “Zoals altijd staan er leugens in dit verslag. Ik kan dit zeker niet goedkeuren”, klonk het vanop de oppositiebanken, waarna een oeverloze discussie volgde over het champagnefestival van Middelkerke en Boulevard de Champagne in Oostende. Ambtenaren van de gemeente Middelkerke zouden tijdens hun uren gaan fotograferen zijn op het nieuwe evenement in Oostende dat amper een week na het traditionele champagnegebeuren in Middelkerke plaatsvond.

Laat het personeel met rust

Bovendien zou een Franse producent niet langer welkom zijn in Middelkerke nadat hij ook in Oostende aanwezig was. “Met wat zijn we hier eigenlijk bezig? Men speelt hier advocaat en rechter tegelijk. Na mijn aangetekend schrijven kreeg een mail van de voorzitter met ‘Ge moet mijn personeel met rust laten'”, sprak Danny Van den Broucke.

Daarna volgde een rondje bakkeleien over wie concreet de verantwoordelijkheid, de gemeenteraad van Middelkerke of vzw Toerisme Middelkerke.

Geveinsde strategische ziekte

De andere punten op de agenda werden in geen tijd goedgekeurd door meerderheid en oppositie waarna het tijd was voor de interpellaties. Opnieuw kwam Toerisme Middelkerke onder vuur te liggen. Carine De Jonghe had het niet onder de markt bij de uithalen van Danny Van den Broucke en Tom Dedecker. Die laatste sprak op een bepaald moment van een ‘geveinsde strategische ziekte’ toen Carine De Jonghe zei dat ze op een van de laatste vergaderingen van Toerisme Middelkerke afwezig was.

De oppositie hakte verder onder meer ook flink in op de recente ijspiste van kunststof. Voorzitter ad interim Johnny Devey gaf toe dat de ijspiste niet geheel de verwachtingen had ingelost. Tom Dedecker verraste met enkele foto’s van De Kwinte en stelde dat er een en ander niet correct is met de uitbating. Toen de meerderheid volgens de oppositie niet de gewenste antwoorden gaf, kreeg schepen Liliane Pylyser-Dewulf (CD&V) het verwijt dat ze een leugenaar is. Door de “onophoudelijke leugens van de meerderheid” stapten de fracties van LDD, Progressief Kartel en Danny Van den Broucke (onafhankelijke) op en kwam er een einde aan de woelige openbare zitting.

Tom Dedecker weet de stand van zaken zeer goed, maar wou een show opvoeren omdat zijn vader voor de eerste keer in het publiek zat. De gemeenteraad verlaten zonder duidelijk te stellen wat het probleem is en zonder een antwoord af te wachten is ongehoord en getuigt van politieke oneerlijkheid. Ik weet helaas nog altijd niet waarom ik een grote leugenaar ben”, liet Liliane Pylyser-Dewulf vrijdagmiddag weten.

(MF)

Uitgebreid verslag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 22 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier