Oppositie reageert verwonderd over komst camera’s in Hooglede: “Dit vragen wij al acht jaar”

Kristof Pillaert. (foto JT)
Kristof Pillaert. (foto JT)
Redactie KW

Na de recente golf van inbraken en overlast in de gemeente besliste het gemeentebestuur om zo’n 20 camera’s te plaatsen op een aantal vrijetijdslocaties. De oppositie reageert verwonderd.

Het gaat om de plaatsing van camera’s bij de voetbalsite in Gits, de sportsite in Hooglede, de sportsite in Onledemolen, aan de speelsite in Hooglede, aan ‘t Cringhene in Gits, aan de speelsite op De Geite en ter hoogte van het onthaalpaviljoen aan het Duits militair kerkhof.

Geen livebeelden

De gemeente trekt hiervoor zo’n 20.000 euro uit. De camera’s zullen geen livebeelden maken en na een maand worden de opnames ook gewist.

Oppositiepartij Groep 21 is alvast verwonderd over de komst van de camera’s. Zij pleitten de voorbijgaande jaren op de gemeenteraad verschillende keren voor een duidelijke visie over cameragebruik in de gemeente.

“Wij vragen al acht jaar naar camera’s in onze gemeente”, verduidelijkt fractieleider Kristof Pillaert. “Die aanvragen werden telkens categoriek afgewimpeld. We zijn nogal verrast omdat het nu opeens wel kan. We hebben dit moeten lezen in de krant en op de sociale media. Op geen enkel moment kregen wij hierover inlichtingen.”

“We zijn natuurlijk blij dat de camera’s er komen maar we hebben nog een aantal vragen over hoe het precies in elkaar zit en wat het standpunt van de meerderheid nu eigenlijk is. Er zitten een aantal losse eindjes in het verhaal waarover wij graag verduidelijking willen.”

Ook binnencamera kan

Het gemeentebestuur biedt de verschillende verenigingen ook de mogelijkheid om een binnencamera te plaatsen in hun lokaal. De gemeente voorziet dan de bekabeling en de wifi terwijl de vereniging zelf instaat voor de aankoop van de camera.

Die prijs is nog niet bekend maar een aantal verenigingen, zoals onder andere de voetbalverenigingen van Eendracht Hooglede en KVP Gits, tonen interesse.

Zij kregen recent nog allebei te maken met een inbraak in hun kantine.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.