Oppositie onthoudt zich bij stemming mobiliteitsplan in Ardooie

Redactie KW

Samenplus en de N-VA vinden dat burgemeester Karlos Callens te vaag blijft over de juiste invulling van het mobiliteitsplan en onthielden zich daarom de voorlopige vaststelling ervan. Zo zijn bijvoorbeeld de intenties rond de invoering van de blauwe zone helemaal niet duidelijk.

Na raadpleging van alle adviesraden werd het mobiliteitsplan volgens burgemeester Karlos Callens (Groep 82) maar lichtjes aangepast. Samenplus en N-VA wilden weten wanneer alle aangeduide blauwe zones ook effectief blauwe zone zouden worden.

“De blauwe zones zijn aangeduid, maar dat betekent nog niet dat we die allemaal gaan invoeren”, aldus de burgemeester. “Het schepencollege zal pas later beslissen wanneer en welke blauwe zones ingevoerd worden. Een voorbeeld waarom we daarmee wachten. Momenteel zijn er nog niet veel parkeerproblemen in onze gemeente, maar we zien wel dat werknemers van bedrijven zich vaak op de openbare weg parkeren in plaats van op de bestaande parkings. We hebben zowel de bedrijven als de werknemers verwittigd dit niet te doen. Lukt dat niet, dan zouden we blauwe zone kunnen invoeren op die betrokken openbare wegen.”

De oppositie vroeg zich af wat ze nu eigenlijk moesten goedkeuren. Ze vonden dat de burgemeester niet duidelijk genoeg was over wat er definitief zou opgenomen worden in het mobiliteitsplan. De meerderheid keurde de voorlopige vaststelling van het mobiliteitsplan wel goed. (IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 7 juli 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier