Oppositie legt vuur aan de schenen tijdens gemeenteraad Ichtegem

© Foto Coghe
Redactie KW

Vooral de CD&V laakte het getalm van het college om een nieuw meerjarenplan in uitvoering te brengen.

De oppositie was duidelijk goed voorbereid op de eerste ‘normale’ gemeenteraad. Vooral de CD&V laakte het getalm van het college om een nieuw meerjarenplan in uitvoering te brengen. “Bepaalde zaken zijn dringend” en “schiet uit de startblokken”, klonk er te horen.

“Gehoopt op strategisch beleid”

Koen Pattyn stelde zich vragen over de houding van het schepencollege ten opzicht van het nieuw jeugdcentrum in Eernegem. “In de ene krant lezen we dat iedereen achter de realisatie ervan staat. In een andere krant wordt het project openlijk in vraag gesteld. De huidige infrastructuur voldoet niet aan de veiligheidsnormen en ook niet aan de hygiënevoorschriften. Dus is de uitvoering van dat project erg dringend.”

Nieuwkomer Frederiek Vermeulen drukte zijn teleurstelling uit. “Ik had verwacht dat er een strategisch beleid zou komen in plaats van een beleid dat gebaseerd is op actiepunten. Waarom niet eerst een aantal basisprincipes vastleggen waarop het beleid kan bepaald worden?” Rik Dewanckele vroeg zich dan weer af wat er zal gedaan worden voor private windmolens. Naast de CD&V lieten ook het Vlaams Belang en Spa zich niet onbetuigd. Het ziet er dus naar uit dat de oppositie het deze bestuursploeg niet gemakkelijk zal maken.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier