Oppositie hekelt Blankenbergs parkeerbeleid met ludiek ‘rad van (on)schuld’

Redactie KW

Groen Blankenberge-Uitkerke hekelt met een ludiek bericht op sociale media de recente mistoestanden rond het nieuwe parkeerbeleid.

Omwille van een administratieve vertraging werd dit met een maandje uitgesteld, maar ondanks die overgangsperiode, werden de voorbije weken meerdere foutieve retributies uitgeschreven voor bestuurders met een parkeerabonnement. De stad wees daarvoor parkeerbedrijf OPC met de vinger, en dat is volgens oppositiepartij Groen dus onterecht: ‘Invoer nieuw parkeerbeleid = totale chaos. Stadsbestuur schuift schuld af op OPC maar is zelf verantwoordelijk. Het stadsbestuur van Blankenberge vindt altijd wel iemand om de schuld aan door te schuiven. Is het niet door Europa, dan is de schuld wel snel gevonden bij de middenstand, vorige coalities, Open VLD… Na onder meer de strekdam, de frituren en de afgeschafte badkarloting is dit de zoveelste blunder waarvoor men zich niet verantwoordelijk acht. Draai ook aan ons rad van (on)schuld en ontdek snel wie de volgende zondebok is: https://bit.ly/2QzBt6t

Schepen van Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V) laat weten dat de fouten ondertussen worden rechtgezet. “OPC heeft zich al geëxcuseerd en de informatiefolder werd intussen herdrukt op 15.000 exemplaren. De inwoners mogen deze in de loop van volgende week in de brievenbus verwachten”, zegt hij. Ook de communicatie rond het nieuwe parkeerbeleid verliep immers stroef: heel wat inwoners zegden de infofolder niet ontvangen te hebben. “OPC werkte daarvoor eerst met jobstudenten en gaat de folder nu verder verdelen via Bpost. De onterechte retributies bij abonnementhouders waren dan weer het gevolg van een probleem in de software. Gedupeerden hoeven die retributie uiteraard niet te betalen”, aldus Buysschaert. De ludieke actie van Groen klasseert hij als ‘goedkope kritiek’. “Het is wel degelijk de leverancier, in dit geval dus het parkeerbedrijf waarop wij een beroep deden, die erover moet waken dat alles correct verloopt. We staan nog altijd achter het nieuwe parkeerbeleid. Dat treedt in februari in voege.” De controles beperken zich tijdens de overgangsperiode – nog de hele maand januari – tot straten waar nu al betalend parkeren en blauwe zone van toepassing is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.