Opmerkelijke CD&V-campagne: lopen van Wevelgem naar Brussel

Lopend van de Vanackerestraat naar de Wetstraat: de ‘zotte’ actie van twee lokale CD&V kandidaten krijgt heel wat ondersteuning van andere CD&V kandidaten.

© SL

Maandag 20 mei vertrekken Jan Seynhaeve en Kevin Defieuw voor een looptocht van 100 kilometer richting Brussel. “Het wordt een combinatie van lopen en fietsen”, preciseert Jan. “Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk lopen. Al zullen we al tevreden zijn als we minimum dertig kilometer van de totale afstand al lopend kunnen afleggen.”

Hun loopactie is de afronding van hun campagne richting parlementsverkiezingen van 26 mei. Kevin Defieuw is kandidaat tweede opvolger voor het federaal parlement en Jan Seynhaeve staat achtste op de lijst voor het Vlaams parlement.

Zelf noemen ze het een ‘zotte actie’, ze lopen naar Brussel om daar hun twaalf strijdpunten te overhandigen. De zotte actie wordt door heel wat collega’s van CD&V ondersteund. “Hendrik Bogaert en Hilde Crevits starten met ons“, zegt Kevin. “Zij willen het alvast tien kilometer volhouden. We lopen ook zeker de laatste tien kilometer voor aankomst in Brussel, daar zullen we vergezeld worden door onder meer Peter Van Rompuy. Wie weet hangen er onderweg nog een aantal andere medekandidaten hun wagonnetje aan.”

De uitdaging van de twee sportievelingen start op maandag 20 mei in de Vanackerestraat 16. Tegen ’s avonds zouden ze moeten aangekomen zijn in Brussel, Wetstraat 16.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.