Oplevering stadsdepot Poperinge twee maanden vertraagd door fout aannemer

Poperinge - Asiel en depot Stad Poperinge - Eerste kraansteek door burgemeester Christof Dejaegher. © MD
Redactie KW

De verhuis van de administratieve Technische dienst naar het nieuwe stadsdepot in de Ouderdomseweg zal in april niet zoals gepland kunnen doorgaan. Tijdens de afwerkingfase werden in het beton haarscheurtjes vastgesteld waardoor de oplevering van het gebouw vertraging oploopt. Bouwheer (het stadsbestuur) en aannemers werken momenteel aan een hersteloplossing.

Tijdens de gemeenteraad had Isabel Sticker (Open VLD) vragen over de toestand van het in opbouw zijnde stadsdepot, dat 7 miljoen euro zal kosten.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Tijdens de afwerkingfase van het kantoorgedeelte van het nieuwe stadsdepot werden in een aantal betonnen voorspanbalken haarscheurtjes vastgesteld. De aannemer die instaat voor de gesloten ruwbouw werd hiervan op de hoogte gebracht en koppelde terug met zijn leverancier. De leverancier is daarna een intern onderzoek gestart en heeft preventief een aantal balken geschoord. Los van de noodzaak willen de betrokken partijen daarmee de veiligheid van iedereen op elk moment garanderen. Het resultaat van het interne onderzoek gaf aan dat door menselijke fouten de hoeveelheid wapening in een aantal balken van het administratief gedeelte niet correct is. Bijgevolg is de verzekeringsmaatschappij van de leverancier van de balken trekker in het dossier. Noch onze plannen, noch ons bestek waren fout. De problemen werden vastgesteld door onze eigen beleidscoördinator. De aannemers gaven onmiddellijk hun fouten toe.”

“Vorige week werden er twee herstelmethodes principieel voorgesteld. Die hebben elk hun specifieke voor- en nadelen. We spreken dan voornamelijk over gevolgen voor de timing tot herstel, esthetische impact qua zichtbaarheid achteraf en mogelijke beperkingen op gebied van functionaliteit. Beide firma’s kregen tijd tot aanstaande woensdag om hun principes verder uit te werken. De uitvoerende aannemer stelde bijkomend een onafhankelijk studiebureau aan om de aangereikte oplossingen nog eens bijkomend te verifiëren. Na goedkeuring van de herstelmethode zal het volgens de eerste inschattingen twee maand tijd in beslag nemen om de werken uit te voeren. Daardoor zal de verhuis van de administratieve Technische dienst niet begin april kunnen doorgaan zoals eerder gepland. De uitvoerende Technische dienst, die eerder al verhuisde, kan wel vanuit het nieuwe stadsdepot blijven werken”, aldus nog de burgemeester.

(AHP-FT MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier