Open Zulte kiest voor verdere uitbouw en ontwikkeling van zelfstandige gemeente

Burgemeester-lijsttrekker Simon Lagrange. © MV
Redactie KW

Het verkiezingsprogramma van Open Zulte, de partij die met GVZ en N-VA de bestuurscoalitie vormt, werd aan de pers voorgesteld in open lucht.

Met op de achtergrond het vervallen gebouw van het vroegere bedrijf ‘Lys Yarns’, intussen aangekocht door de gemeente, werd door voorzitter Thierry Cornette de lof gezwaaid van de verkozenen van ‘Open Zulte’ en ook voor de realisaties die met de coalitiepartners werden verwezenlijkt.

“We willen verder besturen op de manier zoals men dat nu al bijna zes jaar van ons gewoon is“, verduidelijkte burgemeester-lijsttrekker Simon Lagrange. “Dat gebeurt op een positieve wijze, in een goede samenwerking, dicht bij de mensen en aanspreekbaar voor iedereen. Gewoon ‘voortdoen’ en de gemeente nog bruisender, ondernemender, leefbaarder en nog veiliger maken, daar gaat ons programma voor.”

Open Zulte behaalde zes jaar geleden tien zetels. GVZ en N-VA strandden op ieder twee zetels. CD&V, dt zwaar verloor, bleef met elf zetels de grootste partij.

“De drie deelgemeenten Machelen, Olsene en Zulte moeten verder uitgebouwd en ontwikkeld worden. We gaan voor een zelfstandig Zulte met een eigen identiteit. We willen ons inzetten op onder andere de dorpskernvernieuwing en de verkeersveiligheid.”

Nieuw centrum van Zulte

Bij de dorpskernvernieuwing gaat de aandacht naar de herontwikkeling van het terrein ‘Lys Yarns’ in de deelgemeente Zulte tot een mooi centrumgebied met ruimte voor nieuwe bewoning, extra groen en bijkomende betaalbare zorg-, en huisvestingsmogelijkheden. Ook kiest men voor de herontwikkeling van de wolspinnerij en de opwaardering van het Gaston Martensplein. Dat alles moet zorgen voor een ‘nieuw centrum van Zulte’. Er is ook de nieuwe bestemming als centrumgebied voor het terrein van het leegstaande schoolgebouw in Olsene. Ook verkeersveiligheid komt aan bod.

“Dit jaar pakte de bestuurscoalitie uit met een burgerbudget”, gaat burgemeester Lagrange verder. “We willen dat uitbreiden tot ‘buurtbudgetten’. De gemeentelijke infrastructuur op domein De Waalmeers, domein de Raveschoot, de voetbalaccommodaties in Olsene en Machelen krijgt ook een opfrisbeurt.”

De volgende weken krijgen de inwoners via folders in de brievenbussen en filmpjes op sociale media stapsgewijs inzage in het volledige verkiezingsprogramma.

De lage belastingdruk willen wij aanhouden. Met 1.000 opcentiemen en 7% personenbelasting zijn wij, als wij de combinatie van de twee als maatstaf nemen, de laagste van de hele regio“, besluit burgemeester Lagrange

(RMN)