Open VLD zoekt ‘Doenders’ in Oostende voor fictiereeks

In Oostende werd een eerste groep 'acteurs' gecast. Uiteindelijk blijven van de 240 West-Vlamingen nog acht mensen over die uiteindelijk de hoofdrol krijgen in de reeks. Links herkennen we Vincent Van Quickenborne en uiterst rechts Bart Tommelein. © JRO
Redactie KW

In Oostende werd zaterdag gezocht naar ‘acteurs’. Productiehuis Geronimo, vooral bekend van de Helden van Hier-reeksen, maakt een fictiereeks over ‘doenders’. De fictiereeks vormt de rode draad doorheen de campagne van Open VLD West-Vlaanderen voor de komende verkiezingen.

“Doenders zijn West-Vlamingen die de hele dag door hun bezigheden hebben. Dat kan een gepensioneerde zijn met heel wat hobby’s die amper tijd overhoudt, maar dat kan even goed een alleenstaande mama zijn met twee kinderen die naast haar job voor het huishouden moet zorgen”, vertelt Bart Tommelein, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement en burgemeester van Oostende. De fictiereeks biedt acht gewone West-Vlamingen een hoofdrol, terwijl de 66 kandidaten voor Vlaamse, federale en Europese parlement eerder een bijrol krijgen. Waarover de fictiereeks zal gaan? Dat weten we zelf nog niet.”

Ook zondag wordt er nog gecast. “We brengen de groep van 240 naar 25 ‘acteurs’. Volgende week gaan we in Kortrijk van 25 naar 8. Die 8 moeten voor de helft uit mannen en voor de helft uit vrouwen bestaan. Mensen die niet kunnen komen doen de casting via video. Mensen worden vooral getest op hoe ze overkomen. We zoeken acht karakters. Die acht mensen worden in de fictiereeks in verband gebracht met elkaar, dat is het enige wat we voorlopig weten. “, zegt Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk die ook de Kamerlijst trekt.

De reeks wordt begin mei opgenomen. “Het script wordt eigenlijk geschreven terwijl we draaien”, vult Bart Tommelein aan. “Er wordt daarbij niet geïmproviseerd, we hebben al wat ideeën. We willen vooral tonen waar wij met Open VLD voor staan en waar de provincie voor staat. Onze slogan voor de nakende verkiezingen is ‘Welkom in land van de doenders’. De provincie bij uitstek van de doenders is dan ook West-Vlaanderen.”

Op 25 mei, de dag voor de verkiezingen wordt de fictiereeks gespeelt in Kinepolis Kortrijk. De fictiereeks bestaat uit acht delen van telkens vier minuten. Ook op sociale media en op het internet zal de fictiereeks te zien zijn.

(JRO)