Open Vld veroordeelt vakbondsblokkade Brugse Kruispoort

Het afsluiten van een belangrijke invalsweg is voor de Brugse liberalen een brug te ver.

Vrijdagochtend blokkeerden vakbondsmilitanten de belangrijke invalsweg aan de Kruispoort.

Open Vld Brugge en Jonge Vld Brugge stelden vrijdagochtend met grote verbazing vast dat de socialistische vakbond de toegang tot de Kruispoort in Brugge blokkeerde. “Onschuldige mensen, die niets met de staking te maken hebben, zijn op die manier de dupe”, klinkt het bij Michiel Vanroose, voorzitter van Jong Vld Brugge. “Het blokkeren van de openbare weg wordt trouwens aanzien als een misdrijf. Dit heeft al lang niets meer met het recht op staken te maken.”

Gemeenteraadslid Jasper Pillen vraagt burgemeester Landuyt in te grijpen. “Dergelijke acties kunnen voor ons niet. Staken is een indiviueel recht, uiteraard. Maar dit soort toestanden kan tot gevaarlijke situaties leiden. De hulpdiensten bijvoorbeeld, moeten ten alle tijden doorgang hebben.”

Fractieleidster van Open VLD Brugge, Mercedes Van Volcem, wil graag een debat starten over de blokkade van deze ochtend. “Het is onbegrijpelijk dat het zo lang duurde vooraleer de blokkade werd opgeheven. Op de komende gemeenteraad zou ik graag een debat houden over deze actie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.