Open VLD Oostende vraagt verzinkbare palen in winkelstraten

De kapellestraat
Redactie KW

De aanslag in Londen maakte opnieuw pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar groepen wandelaars zijn. Na de horror in Nice en Berlijn betreuren we onschuldige slachtoffers in Londen. Het incident in Antwerpen toont aan dat iedereen waakzaam moet zijn.

“De Kapellestraat, met daarop aangesloten de Adolf Buylstraat en de Vlaanderenstraat, zijn de drukst bezochte winkelstraten in Vlaanderen. Open Vld Oostende vraagt om de mogelijkheid te onderzoeken om verzinkbare palen te installeren. Auto’s mogen geen toegang kunnen krijgen tot de winkelwandelstraten. Dit systeem kan afgestemd worden op de laad- en lostijden van de handelszaken”: stelt voorzitter Jean Surmont.

We willen in geen geval toegeven aan angst en terreur. Dit zou een overwinning zijn voor diegenen die paniek willen zaaien. We willen de angstgevoelens van mensen ook niet gaan voeden. Daar is onze samenleving niet mee gediend. We moeten wel maximaal waakzaam blijven en de veiligheid én het veiligheidsgevoel van de mensen, vergroten waar kan, klinkt het verder.

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier