Open VLD maakt namen bekend : Francesco inderdaad op plaats 3

Francesco Vanderjeugd (Foto JCR) © Francesco Vanderjeugd (Foto JCR)
Redactie KW

Gisterenavond bevestigde het OLK van de partij dat de Stadense burgemeester Franceso Vanderjeugd (26) de derde plaats krijgt op lijst voor het Vlaams Parlement.

In 2009 was voor de regio Roeselare de Ardooise burgemeester Karlos Callens nog dé grote man, en hij was vanop de derde plaats op de lijst ook verkozen. Maar hij bedankte voor de lijstduwersplaats die hem nu wordt aangeboden en zal geen kandidaat meer zijn. Ook Annelies Carron, een andere vaste waarde uit de regio Roeselare, zal dit keer niet meedoen, ook al behaalde ze de vorige keren mooie scores. “Ik werd de vierde plaats op de Kamer aangeboden, maar voor mij is het een beetje een vervelend moment. Een maand voor de verkiezingen moet ik bevallen van mijn tweede kindje, niet echt ideale omstandigheden om een forse campagne te kunnen voeren”, zegt ze.

Wie dan wel die vierde plaats zal innemen, ook dat is nog niet bekend. Wél vast staat dat de Blankenbergse burgemeester Patrick De Klerck, die een kortstondig verleden heeft in het Vlaamse parlement, de derde plaats krijgt op de federale lijst, na Vincent Van Quickenborne op 1 en Sabien Battheu (Poperinge) op 2.

Op de Vlaamse lijst komt na lijsttrekker Bart Tommelein huidig Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Brugge) op twee, Francesco Vanderjeugd op 3 en het Kortrijkse gemeenteraadslid Arne Vandendriessche op 4. (JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.