Open VLD krijgt jongerenafdeling ZOT

Maarten Haesaert, Stan De Schacht, Kenneth Cleynhens, Ilja Wostyn, Kristaf Van Hoye kwamen samen om de nieuwe afdeling bekend te maken. Morgan Haesaert en Ward Faes waren er online bij. © GS
Redactie KW

Vrijdag 26 juni werd in het Raetshuys in Oostkamp de liberale jongerenafdeling Zedelgem, Oostkamp en Torhout voorgesteld: Jong VLD ZOT. Het is een intergemeentelijke samenwerking geworden tussen drie Open VLD-afdelingen.

Jong VLD ZOT staat voor de jongerenbeweging binnen de Open VLD uit Zedelgem, Oostkamp en Torhout. ” Waarom we deze naam gekozen hebben? In eerste instantie om te verwijzen naar de drie afdelingen, maar ook omdat we zot zijn van elkaar, zot van de jeugd, zot van de twee gemeentes en de stad, zot van politiek”, weet Kristof Van Hoye (35), Open VLD-voorzitter van Oostkamp.

“We zijn er ons van bewust dat de toevoeging ZOT vragen zal oproepen, maar we staan met zijn allen achter onze nieuwe naam. We zijn een groep jongeren en zot zijn is altijd een beetje plezant zonder daarbij te vergeten dat er aan Jong VLD ZOT ook een serieuze inbreng zal zijn. We krijgen veel steun van hogerhand, Zo ontving ik nog deze sms van Vincent van Quickenborne: Goe zot, hou ons in de mot.”

De jongerenpartij heeft de ambitie om een beweging te zijn die de jeugd wil samenbrengen. “Wij willen jongeren tot 35 jaar laten kennismaken met maatschappelijke thema’s, samen debatteren, maar samen ook ontspannende activiteiten organiseren”, vertelt Ilja Wostyn (24), voorzitter van Jong VLD ZOT en bestuurslid bij Open Vld Torhout.

Gezamenlijke visie

“We ondervonden dat er bij veel jongeren momenteel een anti-politieke gedachte speelt en we hopen hen nu wel te bereiken.” Met de samenwerking tussen de afdelingen Zedelgem, Oostkamp en Torhout zijn de bestuursleden zich ervan bewust dat ze veel meer kunnen bereiken als ze met een gezamenlijke visie naar buiten komen.

Het bestuur wordt aangevuld met een een mooie mix uit de verschillende afdelingen: voor Zedelgem rekent Jong VLD ZOT op Maarten Haesaert (19), tevens voorzitter van Open VLD Zedelgem, Morgane Hasaert en penningmeester Stan De Schacht (19). Oostkamp levert Kenneth Cleynhens (21), secretaris Ward Faes (20), en vice-voorzitter Kristof Van Hoye (35).

Nathalie Mortelé, voorzitter van Open VLD Torhout en parlementslid Kathleen Verhelst zijn de fiere doopmeters van de jonge enthousiaste bende.

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.