Open VLD heeft verkiezingslijst klaar in Izegem en wil mee besturen

(Foto Frank)
Philippe Verhaest

De Izegemse Open VLD heeft zijn volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Gemeenteraadslid Geert Leenknecht trekt, raadslid Inge Six bekleedt de tweede plaats en voorzitter Dominique Santy duwt.

De liberalen zijn alvast ambitieus. “Nooit eerder konden we zo makkelijk en zo vroeg al een lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen”, aldus voorzitter Santy. “We hebben liefst twintig nieuwkomers. Goede transfers om het in voetbaltermen te zeggen. Zij zullen samen met ons goede aanvallers en verdedigers zullen vormen. Een hecht team dat klaar is om Champions League te spelen en dat betekent dat we de ambitie hebben om mee in de meerderheid te zetelen, maar wel om een rol van betekenis te spelen en niet om onderdanig te luisteren in ruil voor beleidsdeelname.”

De partij heeft een volledige lijst met 29 kandidaten klaar:

1) Kachtemnaar Geert Leenknecht (51) trekt de lijst. Hij is al 23 jaar politiek actief en zetelt als gemeenteraadslid. Hij is getrouwd met Hilde Sap, is vader van Matthias en Annelies en wil vooral inzetten op openbare werken, milieu, sport en welzijn.

2) Inge Six (43) is sinds deze legislatuur gemeenteraadslid. Ze werkt als assistent manager, is getrouwd met Hans Kerckhof en heeft met Zeno en Vita twee kinderen. Haar hobby’s zijn tennis, optredens meepikken, skiën en wakeboarden.

3) An Bostyn (46) is anesthesist in de Sint-Jozefskliniek en een van de nieuwe bekendere gezichten op de lijst. Ze is gehuwd en heeft met Aline en Matisse twee kinderen. Als arts wil ze haar sociaal engagement uitbreiden op gemeentelijk niveau. Ze zal vooral op zorgthema’s inzetten.

4) Brenda Vanluchene (46) jaar wil zich straks vooral toespitsen op cultuur en economie. De mama van een zoon van 14 houdt van reizen en heeft een passie voor Italië. Ze wil meebouwen aan een Izegem waar het aangenaam werken, wonen en ontspannen is.

5) Nigel Casier (25) is een van de sterkhouders van Jong Open VLD Izegem en werkt als vertegenwoordiger in Leuven. Hij woont samen met Emma Claeys en wil straks werk maken van een vlotte en veilige mobiliteit voor iedereen. Hij streeft ook voor een nieuwe fuifzaal in de stad.

6) An Derluyn (47 jaar) heeft met Maxim en Matthies twee zonen en gaat naar eigen zeggen in de politiek om Izegem nog aangenamer te maken voor iedereen zodat iedereen er zijn plek vindt. De teamverantwoordelijke personeelsadministratie wil inzetten op zorg en cultuur. Ze is ook zevende op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen.

7) Ann Vermeulen (59) is in eigen stad bekend als apothekeres en is gehuwd met Lou Monsieurs, met wie ze drie kinderen heeft: Michelle, Laurent en Benoit. Ann is ook actief binnen de lokale Rode Kruis-afdeling en gaat als lid van B-Fast soms mee op buitenlandse missies. Haar kernthema’s zijn daar dan ook aan te linken: hulpverlening en geozndheid.

8) Kristof Masschelin (38) is gehuwd en vader van tweeling Fleur en Nicola. De zelfstandige ziet in de politiek een nieuwe uitdaging die veel deuren kan openen.

9) Sophie Vandenbunder (50) woont op de Bosmolens, is gehuwd met Koen Vanderlinden en heeft met Julie een dochter. Ze is ook actief in het lokale buurtcomitéen wil iets bijdragen op vlak van buurtwerking, welzijn en economie.

10) Matthias Leenknecht (20) is de zoon van lijsttrekker Geert en studeert Business Management & Entrepeneurship. Hij wil zowel op lokaal als nationaal vlak verder in de partij groeien. Het zijn zijn eerste verkiezingen.

11) Sabine Drubbels (47) is dossierbeheerder in een boekhoudkantoor en alleenstaande. Haar hobby’s zijn zingen en reizen. Op politiek vlak wil ze iets rond cultuur en economie doen.

12) Chris Vandecaveye (50) is Delivery Director Europe bij Avanade en is gehuwd met Willeke Buijs. Samen hebben ze twee kinderen: Pieter en Maarten. Hij wil werk maken van een degelijke stadsontwikkeling met aandacht voor zowel economie, sociale noden als recreatieve mogelijkheden.

13) Yannick Deplae (32) is zelfstandig uitbater van ‘t Schroefke aan de jachthaven in Kachtem en woont samen met Tjorven Lycke. Hij houdt mobiliteit en economie in het oog.

14) Maarten Vandecaveye (20) is student sociaal werk aan de Howest-hogeschool in Kortrijk en is ook leider bij de scouts. Jeugd is vanzelfsprekend zijn dada binnen de afdeling.

15) Thidrek Van Grunderbeeck (29) is Digital Marketeer bij Zoutman en hoopt dat Izegem zich beter profileert als aantrekkelijke woon-werkstad, zodat er meer jonge gezinnen komen wonen met zin in de toekomst. Hij is een inwijkeling uit Mechelen die verliefd is op onze provincie.

16) Maaike Strobbe (31) is aankoper in productie-onderdelen. Haar hobby’s zijn reizen, koken en lezen. Ze wil straks werk maken van een beter milieu, een goede fietsveiligheid en kinderopvang in desatd.

17) Isabel Vanhoutte (39) is alleenstaand en actief als assistent-winkelmanager bij Aldi. Ze oefent ook een flexi-job in de horeca uit. Haar hobby’s zijn muziek en reizen.

18) Marc Lievens (66) is kinesitherapeut, gehuwd met Martine Stove en heeft drie kinderen en al vier kleinkinderen. Zorg, veiligheid, drugsbeleid en levenskwaliteit zijn zijn thema’s.

19) Sabine Du Jardin (48) uit Kachtem is zelfstandige, is gehuwd en heeft twee kinderen. Ze mikt op een veilige en toekomstgerichte stad voor iedereen.

20) Tjorven Lycke (26) is student verpleegkunde, wil inzetten op zorg en dan vooral voor zorgbehoevende mensen en de zorgkundige/verplegende teams.

21) Rebecca Vens (26) is zorgkundige in een rusthuis en woont samen met Jason Gobeyn. Ook bij haar staat zorg hoog aangeschreven.

22) Hubert Deberdt (67) is gehuwd met Katelijn Denijs en heeft twee kinderen Liselotte en Frederik en ook al twee kleinkinderen: Louis en Leon.

23) Linda Langsweirt (68) is een gepensioneerd verpleegster en heeft twee zonen en twee kleinkinderen. Haar hobby’s zijn tennis en genieten van een Bourgondisch leven.

24) Luc Kemp (62) is zelfstandige in de bouw en houdt van reizen en wandelen. Economie en mobiliteit zijn zijn thema’s. Hij wil een sturende factor zijn voor alle zelfstandigen in de stad.

25) Leona Pattyn is medewerker in zorgcentrum De Plataan en hodut van voetbal en reizen. Werken aan een leefbaar Izegem voor jong en oud is voor haar het belangrijkste.

26) Dirk Debleecker (60) is gescheiden, woont in Kachtem en houdt van reizen, voetbal en tennis.

27) Rik Terryn (71) is de ouderdomsdeken van de ploeg. Hij is weduwnaar van Marleen Declercq, een gewezen gemeenteraadslid. Hij is ex-medewerker van het Comité Externe Relaties en de sportraad, economische raad en het muziekfestival van de stad. Hij wil een stem zijn voor de oudere mensen in de stad.

28) Emiel Santy (20) is zoon van lijstduwer Dominique en is student verpleegkunde. Zijn hobby’s zijn het Rode Kruis, reizen en uitgaan. Hij wil dat er meer gedaan wordt voor mensen met een zorgbehoefte.

29) Dominique Santy (50) is gehuwd met Caroline Strobbe en heeft één zoon Emiel. Hij is leerkracht. Zijn doel is Open VLD naar de meerderheid te loodsen zodat zijn partij nog meer voor de Izegemnaar kan betekenen.

(vadu)