Open VLD Deerlijk naar kiezer met elf dames en tien heren

Open VLD Deerlijk maakt een statement, wanneer men zegt nooit in een coalitie die minder dan 50 procent vertegenwoordigt, te zullen stappen. © MVD
Redactie KW

Ook Open VLD Deerlijk stelde de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. “We zijn klaar om Deerlijk mee te besturen, met kennis van zaken”, aldus een trotse voorzitter Philip Ghekiere.

“Onze lijsttrekker Bert Schelfhout (34) heeft als ex-nationaal jongerenvoorzitter en parlementair medewerker een groot politiek netwerk en hij is kandidaat-burgemeester”, steekt de voorzitter meteen van wal. “Verder heeft onze ploeg expertise in financiën, innovatie, digitalisering, personeelsbeleid, subsidiedossiers, lokale economie, mobiliteit en vooral veel creativiteit en goesting om met Deerlijk een versnelling hoger te schakelen. We vragen de kiezer een positieve keuze te maken voor Open VLD Deerlijk omwille van ons programma en omdat we een superteam hebben dat echt kan besturen.”

“Wij stappen enkel in een coalitie die meer dan 50 procent vertegenwoordigt”

“Tijdens de vorige verkiezingen verloor CD&V vele stemmen”, vult lijsstrekker Bert Schelfhout aan. “Toch bestuurden ze alleen verder met 44 procent van de stemmen. Ze kozen voor eigenbelang in plaats van een inhoudelijk project dat minstens de helft van de inwoners vertegenwoordigt. Wij stappen enkel in een coalitie die meer dan 50 procent vertegenwoordigt en een sterk inhoudelijk project uitdraagt.”

“Wij vragen de inwoners van Deerlijk om de weken voor de verkiezingen aandacht te hebben voor het inhoudelijke. We brengen een evaluatie van de voorbije zes jaar gekoppeld aan voorstellen voor de komende twaalf jaar. Vorig jaar deed een dagblad een evaluatie van het beleid in alle gemeenten. Deerlijk stond helemaal achteraan in het peloton op plaats 264. We willen Deerlijk naar de top 30 in Vlaanderen loodsen.”

Twee tieners

“De lijst van Open VLD telt elf vrouwen en tien mannen. Opmerkelijk, want nogal wat partijen hebben het moeilijk om vrouwen te vinden. We brengen volop vernieuwing met Sandra Goussey-De Leeuw, Maurice Bekaert, Hannelore Hostyn, Kevin Meyfroid en Kimberly Reynaert. Met de tieners Marie Ghekiere (18) en Amber Manhaeghe (19) geven we een stem aan de jeugd. Maurice Bekaert en lijstduwer Wim Vermeulen staan dan weer midden de senioren. We voeren een positieve campagne met respect voor alle kandidaten van alle partijen”, besluit Philip Ghekiere. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier