Open Ieper strikt drie ondernemende vrouwen

We zien Sarah Bouton, Joke Michiel en Deborah Neirynck. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Open Ieper lost enkele namen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Drie ondernemende vrouwen versterken de lijst van kandidaat-burgemeester Emmily Talpe: horecavrouw Joke Michiel (36), kapster Deborah Neirynck (37) en Sarah Bouton (35) van Eurospar.

Joke Michiel maakte eerder al bekend dat ze in de politiek stapt. Samen met haar man Vilhjalmur Sigurdarson runt ze restaurant Souvenir in Gent en het eethuis Croq’Odiel in de Surmont de Volsberghestraat. “Ieper heeft veel troeven die we op dit moment niet uitspelen”, vindt Joke Michiel. “Hoe we ons als stad profileren en aantrekkelijk kunnen maken als woonplaats, daar is nog veel werk aan de winkel. De ongunstige plannen om heel wat parkeerplaatsen in de binnenstad te schrappen zonder alternatief, stimuleren mijn politiek engagement nog meer. Onze binnenstad moet makkelijk bereikbaar blijven. Dat is essentieel voor zowel onze lokale handelaars, als voor onze bewoners en bezoekers.”

Parkeerproblemen

Ook Deborah Neirynck beaamt het belang van een bereikbare binnenstad. Zij is kapster in de Frenchlaan, op een boogscheut van de Menenpoort en de Grote Markt. “Een prachtige locatie, maar parkeren in de buurt is een probleem”, zegt Deborah Neirynck. “Mijn klanten hebben vaak weinig tijd en willen dichtbij parkeren. Het gebrek aan plaatsen binnen de stadsmuren, leidt tot parkeerproblemen in onze straat. We moeten ook denken aan ouderen of mensen die minder mobiel zijn, die de afstand van de randparking tot het centrum niet te voet kunnen doen.” Deborah is ook hoofddocente voor de avondopleiding tot kapper bij Syntra West. Ze is fan van Melco Ieper, waar haar zoon basketbal speelt.

“Het gebrek aan plaatsen binnen de stadsmuren, leidt tot parkeerproblemen in onze straat”

Sarah Bouton is de derde vrouwelijke ondernemer die op de lijst van Open Ieper zal prijken. De laatste 15 jaar bouwde ze Eurospar Ieper uit tot de grootste Spar-supermarkt van het land. “Van mijn klanten in de winkel hoor ik vaak wat beter kan in onze stad: terrassen het hele jaar rond, vlotter verkeer in de stationsomgeving, betere voetpaden, een ondergrondse parking op de Leet… Ik wil mij daar graag voor inzetten en kon me dan ook meteen vinden in de standpunten van Open Ieper.”

Lijsttrekker Emmily Talpe is tevreden met de vrouwelijke versterking: “De volledige lijst van de liberalen is ondertussen afgerond en zal nog voor de zomer worden voorgesteld. Het is een evenwichtige mix van kandidaten uit het centrum en uit onze deelgemeenten. Allen met een hart voor Ieper.”