Bourgeois en Demotte worden omstreeks 15.30 uur op het Paleis verwacht om verslag uit te brengen van hun opdracht. De koning stuurde het duo op 8 oktober het veld in om na te gaan of er voldoende basis was om een regering te vormen rond hun beide partijen - een paarsgele coalitie. Om 17.00 uur geven de gewezen ministers-presidenten een persconferentie in de Magrittezaal in de Kamer.

Het is onduidelijk wat er nadien te gebeuren valt. Indien paarsgeel geen kans tot slagen heeft, blijft enkel een paarsgroene regering over, eventueel aangevuld met CD&V. Die heeft aan Vlaams kant echter geen meerderheid en dat ligt erg moeilijk bij CD&V en Open Vld. Bovendien hebben de Vlaamse liberalen al meer dan eens laten verstaan dat ze een regering met de groenen niet zien zitten.

(BELGA)

Bourgeois en Demotte worden omstreeks 15.30 uur op het Paleis verwacht om verslag uit te brengen van hun opdracht. De koning stuurde het duo op 8 oktober het veld in om na te gaan of er voldoende basis was om een regering te vormen rond hun beide partijen - een paarsgele coalitie. Om 17.00 uur geven de gewezen ministers-presidenten een persconferentie in de Magrittezaal in de Kamer.Het is onduidelijk wat er nadien te gebeuren valt. Indien paarsgeel geen kans tot slagen heeft, blijft enkel een paarsgroene regering over, eventueel aangevuld met CD&V. Die heeft aan Vlaams kant echter geen meerderheid en dat ligt erg moeilijk bij CD&V en Open Vld. Bovendien hebben de Vlaamse liberalen al meer dan eens laten verstaan dat ze een regering met de groenen niet zien zitten.(BELGA)