Oostkamps zwembad De Valkaart heropent op 27 september

© PH
Redactie KW

De renovatie van zwembad De Valkaart is zo goed als afgerond. Die herstellingswerken zijn verlopen zoals voorzien, waardoor het zwembad al op vrijdag 27 september kan heropenen.

Er werd een herstelling van de tegels uitgevoerd en de betonkuip werd langs de buitenkant hersteld. Het bad werd daarna zo snel mogelijk opnieuw gevuld, om tegendruk te voorkomen. In juni volgden dan de aanpassingen aan de technische installatie, die deze maand afgerond zijn. De lopende abonnementen worden verlengd met de duur van de sluitingsperiode.

Burgemeester Jan de Keyser: “De uitgevoerde renovatiewerken zijn bijna afgerond. Na een sluitingsperiode van enkele maanden kan er dus binnenkort opnieuw gezwommen worden in Oostkamp door scholen, verenigingen en publieke zwemmers. Op vrijdag 27 september zal het schepencollege om 17 uur als één van de eersten een duik nemen in het heropende zwembad. Het zwembad is zeker een thema dat sterk leeft bij de bevolking. Dat merkten we aan de vele vragen over de heropeningsdatum na de renovatie. De werken die nu uitgevoerd zijn, zorgen ervoor dat het bad nog vijf jaar mee kan. Dat geeft ons de tijd om een toekomstgerichte keuze te maken voor het zwemgebeuren in onze gemeente.”

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.