Oostkamps gemeenteraadslid Ann Vander Bauwede stapt uit de politiek

Ann Vander Bauwede. © PH
Redactie KW

Na bijna zeven jaar ijveren voor een mooier en beter Oostkamp voor elke burger stopt Ann Vander Bauwede (N-VA) als gemeenteraadslid. Ze stak nochtans met haar 595 voorkeursstemmen in de verkiezingen van 2018 lijsttrekker Stefaan Bollaert bijna naar de kroon. Ze wordt opgevolgd door eerste opvolger Vincent Christiaens, advocaat in Oostkamp.Hij haalde 305 voorkeursstemmen, evenveel als Elke Robberechts.

Vincent Christiaens die raadslid Ann Vander Bauwede opvolgt vertelt: “Het is een hele eer om te mogen overnemen van Ann. Ann zette zich immers jarenlang met volle overgave in voor Groot-Oostkamp en werkte hard als gemeenteraadslid. Uiteraard heb ik begrip voor haar beslissing. Zelf zal ik mij inspannen om op een positieve en inhoudelijk onderbouwde manier haar werk over te nemen”.

Vincent Christiaens.
Vincent Christiaens.© PH

Voor allen die Ann Vander Bauwede kennen, komt deze beslissing helemaal uit de lucht gevallen. Toch moet er al een tijdje iets aan het broeden geweest zijn bij haar. Zij vertelt: “Mijn ontslag is een bewuste keuze, een keuze voor meer positivisme, voor meer tijd voor gezin, vrienden en voor mezelf. Ik vatte de lokale politiek met goede moed aan maar de perceptie dat er geluisterd wordt naar de bevolking via infovergaderingen, via de oppositie in de gemeenteraad om zaken te verbeteren bleek niet meer dan valse hoop. Beslissingen worden genomen door enkelen en uiteindelijk moet iedereen dit aanvaarden wat er ook tegenin gebracht wordt. Ik had de laatste jaren ook minder en minder een goed gevoel over hoe we er als oppositie mee omgaan. Ondanks mijn beslissing blijf ik echter het vertrouwen in de partij behouden en steunen. Ik wens iedereen waar ik goed mee heb samengewerkt binnen de gemeente en de partij dan ook te bedanken”.

N-VA Oostkamp betreurt het vertrek van dit waardevol raadslid en dankt Ann voor de jarenlange trouwe samenwerking. Ook de vorige lijsttrekker Stefaan Bollaert is blijkbaar verrast als we hem om een korte reactie vragen. “Dit is allemaal wat snel gegaan en boven mijn hoofd. Ik ben dan ook wat geschrokken en genomen in … maar wij wensen Ann het allerbeste toe en wat Vincent betreft, dan moeten we blijkbaar binnenkort aan tafel.” Later volgt er meer info.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.