Oostkamp in beroep tegen gunstig advies voor windmolens

Redactie KW

De gemeente Oostkamp gaat in beroep tegen het gunstig advies van de provincie West-Vlaanderen voor de bouw van twee windmolens naast het klaverblad E40-E403.

Burgemeester Jan de Keyser (CD&V) wist op de gemeenteraad te vertellen dat de gemeente in beroep gaat tegen de provinciale beslissing om het plaatsen van twee windturbines door de firma Aspiravi mogelijk te maken tussen de Vliegweg en het klaverblad van de E40-E403.

Aspiravi nv verkreeg tussen juli 2016 en april 2017 al een milieuvergunning en een stedenbouwkundige vergunning voor twee windturbines binnen de lussen van deze verkeerswisselaar. Het bedrijf is echter nog niet begonnen aan de bouw en exploitatie ervan, omdat er bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen een procedure loopt tegen de afgeleverde stedenbouwkundige vergunning. De provincieraad legde het negatief advies van de gemeente Oostkamp naast zich neer.

Op de gemeenteraad wist Jan de Keyser te vertellen dat de provincie het negatief advies heeft proberen te weerleggen maar hiermee kan Oostkamp niet akkoord gaan. Er zouden nog altijd te veel onzekerheden zijn over de mogelijke negatieve impact op de omgeving.

(GST – foto Google Maps)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier