Oostendse PVDA-lijst klaar om strijd tegen armoede aan te gaan

© JG
Redactie KW

Vrijdagavond heeft de Oostendse afdeling van PVDA, met lijsttrekker en voorzitter Ilona Vandenberge, haar programma voorgesteld en de eerste twintig namen vrijgegeven van de lijst waarmee de partij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen naar de kiezer trekt. Rode draad doorheen het verhaal: de strijd tegen armoede.

Een kwart van de kinderen die opgroeien in Oostende doet dat kansarm. Dat hallucinante cijfer wil PVDA Oostende bestrijden door middel van een aantal werkpunten, te beginnen met de aanstelling van een Schepen van Armoede, bijgestaan door een ervaringsdeskundige. Daarnaast wil de partij elke beleidsdaad van de volgende legislatuur testen met een zogenaamde Armoedetoets, die voor elke beslissing moet nagaan wat de directe effecten zijn voor kansarmen. Bovendien moet er wijkgericht gewerkt worden, en pleit de partij voor een wijkgezondheidscentrum voor elke wijk, nadat eerder het Westerkwartier al een dergelijk centrum kreeg.

Een belangrijke factor in de strijd tegen armoede is voor PVDA Oostende de tewerkstelling. Voor de meer dan vierduizend werklozen in de stad wil de partij een gemeentebedrijf oprichten dat actief moet zijn in de bouw. Zo kunnen meer sociale woningen gebouwd worden, iets wat de laatste jaren in Oostende amper is gebeurd. De partij ziet daarnaast kansen op tewerkstelling in het feit dat er in Oostende 35.000 woningen aanwezig zijn die dringend gerenoveerd moeten worden met het oog op energiezuinig de toekomst tegemoet kijken. Ook dat zou de taak moeten zijn van het op te richten stedelijk bouwbedrijf, verder uit te breiden met maatregelen tegen leegstand, een sociaal huurkantoor, een kwaliteitslabel voor woningen en een huurprijzenraster.

Lijst kandidaten PVDA Oostende

Ilona Vandenberghe

Charlotte Eerebout

Lieve Peeters

Sonia Ten Hartog

Cynthia Van Aelst

Martine Salomé

Myriam Nys

Betty Vanhee

Julie Rouzeré

Heidi den Hollander

Linda Devuyst

Petra Lust

Nieke Swennen

Woody Coudijser

Dirk Vanmassenhove

Rane Deslypere

Ivan Vanderlinden

Danny Van Dycke

Michael Meeuwis

Luc Debouvry

Jelle Goudbeek

Mohamd Najar

Sammy Cloet

Philippe Menten

(JG)