Oostendse gemeenteraad weer samen, voor het eerst in Kursaal

Maandagavond kwam de gemeenteraad voor het eerst sinds de coronacrisis weer fysiek bijeen. De raad werd gehouden in de Delvauxzaal van het Kursaal onder leiding van voorzitter Wouter Devriendt (Groen). © Peter MAENHOUDT
Gillian Lowyck

De Oostendse gemeenteraad zat voor het eerst weer samen sinds de start van de coronacrisis. De vorige zittingen vonden telkens digitaal plaats. De gemeenteraadszaal bleek niet geschikt om een coronaproof samenkomst te houden, dus week de raad uit naar de Delvauxzaal van het Kursaal.

“Er was de vraag vanuit de fracties om de fysieke zittingen te hernemen, conform ook de richtlijnen van het Agentschap Binnenlands Bestuur”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt (Groen). “We gingen dan op zoek naar coronaproof oplossingen volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Voor de gemeenteraad beantwoordt de Delvauxzaal van het Kursaal aan alle vereisten.”

Huzarenstukje

“Dit zorgt voor een andere dynamiek”, zei de voorzitter bij de start van de gemeenteraad. “Hierbij wil ik dan ook de diensten van het stadhuis uitdrukkelijk te bedanken om dit huzarenstukje mogelijk te maken. Deze zaal is volledig coronaproof.”

Publiek en pers worden voorlopig nog niet toegelaten, maar Oostendenaars kunnen de raad wel volgen via de livestream. Nancy Bourgoignie (SP.A-Stadsmakers) hoopt dat tijdens de volgende zitting pers en publiek wel zijn toegelaten. “Is dit wettelijk of niet? Dat is voorlopig onduidelijk.”

Bij het begin van de zitting brachten de raadsleden een hulde aan de overleden oud-schepen dokter Gerard Daniëls. (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier