Oostendse gemeenteraad rouwt om overleden raadslid Claire Fonteyne

Op de bank van Claire Fonteyne in de gemeenteraadszaal stond een bloemstuk. We zien de rouwende N-VA-fractie. (Foto HH)
Redactie KW

De Oostende gemeenteraad verliep vrijdag in rouwstemming na het overlijden van gemeenteraadslid Claire Fonteyne. Op de bank van het N-VA-gemeenteraadslid stond een bloemstuk en bij het begin van de zitting werd een minuut stilte in acht genomen. N-VA-fractieleider Björn Anseeuw sprak een rouwhulde uit.

Claire Fonteyne was getrouwd met Werner Watty en woonde in de Stuiverstraat. Samen hebben ze vier kinderen en meerdere kleinkinderen. Claire Fonteyne kwam uit een Vlaams-nationalistisch nest en was al sinds haar 17de actief in het bestuur van VU en later N-VA.

Ze nam deel aan meerdere verkiezingen, maar meestal op een niet-verkiesbare plaats. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 stond ze op de tweede plaats bij de Oostendse N-VA. Met 866 voorkeurstemmen werd ze één van de tien verkozenen van de lijst. Sinds januari 2013 zetelt ze in de gemeenteraad.

Claire Fonteyne was al een tijd ziek. “Je was een stille kracht, vastberaden om mee een steentje in de Oostendse stroom te verleggen. Want het enige wat je wou, was werken aan een fijne stad, Oostende, de stad waar je zo van hield, de stad waarin je je oogappeltjes gelukkig wilde zien opgroeien”, aldus N-VA-fractieleider Björn Anseeuw in zijn rouwhulde.

“Ook al kon je er de laatste maanden niet meer bij zijn, je leefde altijd heel erg mee. Waar je ziekte je ervan weerhield om hier aanwezig te zijn, volgde je elke gemeenteraad mee op je iPad. En wat niemand hier wist: elke gemeenteraad kreeg ik, in het heetst van de strijd, je aanmoediging per sms. ‘Je niet laten doen Björn!’, stuurde je dan.”

Claire Fonteyne overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. Ze werd 62 jaar.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier