Oostendse gemeenteraad komt samen in Kursaal

Gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt. © GLO
Gillian Lowyck

Volgende week maandag vindt de Oostendse gemeenteraad plaats. Dat zal voor het eerst weer fysiek gebeuren sinds de coronacrisis. Omdat de gemeenteraadszaal niet coronaproof is, wijken de raadsleden uit naar het Kursaal.

“Er was de vraag vanuit de fracties om de fysieke zittingen te hernemen, conform ook de richtlijnen van het Agentschap Binnenlands Bestuur”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Wouter De Vriendt (Groen).

“We gingen dan op zoek naar coronaveilige oplossingen volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Voor de gemeenteraad beantwoordt de Delvaux-zaal van het Kursaal aan alle vereisten. Het zal wat aanpassen zijn, zo zal het woord moeten worden gevraagd bij handopsteking, maar ik reken op de medewerking van alle gemeenteraadsleden om de zitting op een respectvolle manier te laten verlopen.”

Publiek wordt voorlopig nog niet toegelaten, maar Oostendenaars kunnen de raad wel volgen via de livestream. “Bij het begin van de zitting zal ik, zoals beloofd in april, hulde brengen aan de overleden dr. Gerard Daniëls. Het is de eerste keer dat we dat kunnen doen nu we opnieuw fysiek bijeenkomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier