Oostends schepen Martine Lesaffre niet in volgende gemeenteraad

Oostends schepen Martine Lesaffre (Open VLD) neemt haar zitje in de nieuwe gemeenteraad niet op en maakt plaats voor eerste opvolger Nathalie Vervaecke.

Martine Lesaffre neemt haar mandaat in de volgende gemeenteraad niet op. © GF

Martine Lesaffre zetelt al twaalf jaar in het schepencollege en is vandaag schepen van onder meer Burgerlijke Stand en Bevolking. Ze haalde op 14 oktober 1.041 voorkeurstemmen, de tweede beste score bij Open VLD, na toekomstig burgemeester Bart Tommelein. Toch werd ze in het kader van de vernieuwing en de verjonging niet meer opgenomen in het volgende schepencollege. Open VLD-schepenen worden Kurt Claeys en Hina Bhatti.

En nu besluit Lesaffre ook haar mandaat in de gemeenteraad niet op te nemen. Eerste opvolger Nathalie Vervaecke komt vanaf 2 januari in de gemeenteraad. Zij is 51 jaar en opvoeder in het Maritiem Instituut Mercator. Ze is secretaris van de Oostendse Open VLD-afdeling en voorzitter van de Liberale Vrouwen in de badstad.

Martine Lesaffre geeft graag de fakkel door, zegt ze. “We trekken met Open VLD Oostende voluit de kaart van vernieuwing en verjonging. Uiteraard blijf ik, net als de twaalf jaar dat ik schepen was, steeds bereikbaar voor elke Oostendenaar.”

“Steeds bereikbaar”

Martine Lesaffre voerde in Oostende altijd campagne met de slogan ‘steeds bereikbaar’. “Ik ben en blijf beschikbaar voor elke burger die vragen heeft”, zegt ze nu. “Mijn partij zit straks aan het stuur in onze stad. Vanuit de coulissen zal ik me verder inzetten voor Oostende en de Oostendenaars.”

Toekomstig burgemeester Bart Tommelein bedankt Martine Lesaffre voor haar jarenlange inzet. “Martine staat steeds paraat om mensen te helpen, dat zal niet veranderen. Ik wil haar graag van harte bedanken voor het goede werk, al ben ik ervan overtuigd dat ze ook achter de schermen haar rol uitstekend zal blijven vervullen.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.