Oostends kopstukkendebat: “laatste kans voor luchthaven”

De deelnemers aan het Kopstukkendebat staan klaar om met elkaar in de clinch te gaan: v.l.n.r. Peter Logghe (Vlaams Belang), Wouter De Vriendt (Groen), Björn Anseeuw (N-VA), John Crombez (SP.A), Jean-Marie Dedecker (LDD), moderator Stefaan Kerger, Bart Tommelein (Open VLD) en Martine Fournier (CD&V). (Foto RB)
Redactie KW

Er waren zeker 450 mensen komen opdagen voor het grote kopstukkendebat van Perskring Oostende woensdagavond in de Kursaal.

Aan het debat namen zeven partijen deel, de partijen die vandaag vertegenwoordigd zijn in de parlementen. In de Delvauxzaal werd het een boeiend debat tussen Peter Logghe (Vlaams Belang), Martine Fournier (CD&V), Bart Tommelein (Open VLD), Björn Anseeuw (N-VA), Wouter De Vriendt (Groen), John Crombez (SP.A) en Jean-Marie Dedecker (LDD).

Luchthaven

Over de Oostendse luchthaven vond Martine Fournier dat ‘onze minister’ Hilde Crevits een heel goede zet had gedaan. “Het was een heel moeilijk dossier, maar zij is er in geslaagd de nieuwe structuur met private partner op poten te zetten.”

Jean-Marie Dedecker bracht de reden van het vertrek van ANA in herinnering. “De maatschappij betaalt jaarlijks 1,4 miljoen euro meer voor kerosine dan in Luik.”

Wouter De Vriendt wees erop dat de luchthaven al jaren slabakt en de belastingbetaler jaarlijks 5 tot 10 miljoen euro aan subsidies kost. “Wij willen de luchthaven een nieuwe kans geven met de privé-uitbater.”

Bart Tommelein vond dat de Vlaamse overheid te lang heeft getreuzeld met de privatisering van de luchthaven en staatssecretaris John Crombez erkende dat.

Peiling

Aan het einde van het hele debat, waarin nog tal van andere, niet-lokale onderwerpen de revue passeerden, werd een exit poll gehouden: 24,8% voor SP.A, 23,9% voor N-VA, 14,6% voor Lijst Dedecker, 14,1% voor Groen en voor Open VLD, 5,8% voor CD&V en 2,7% voor Vlaams Belang.

(HH – foto RB)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.