Ook Groen heeft zijn lijst klaar in Izegem

© GF
Jos Remaut

Groen trekt in Izegem opnieuw met een eigen lijst naar de kiezer, nadat het twee jaar geleden uit het kartel stapte met de SP.A en koos voor de oppositie. De lijst bevat ook vijf kandidaten van de groep Vizie, die aanvankelijk van plan was om met een afzonderlijke lijst op te komen.

Dat kopstuk Filip Lombaert na heel wat jaren de fakkel zou doorgeven, was eerder al bekend gemaakt. De nieuwe lijsttrekker is Balder Clarys : 31 jaar jong en ooit nog aan de slag op onze stedelijke jeugddienst. Nu is hij diensthoofd Team Activering bij het OCMW van Roeselare. Filip Lombaert zal de lijst duwen. Simon Vanderschaeve, het tweede huidige Groen-gemeenteraadslid, staat op de negende plaats. De plaatsen 2 en 3 zijn voor plaatselijk Groen-voorzitster Veerle Renier en voor Lieven Dejonckheere, sinds kort directeur van basisschool De Wingerd in Ingelmunster. 4 is voor Griet Eeckhout, de vrouw van Stefaan Devlieghere en praktijklector aan de hogeschool Howest. Op de voorlaatste plaats staat dat andere boegbeeld dat al decennia lang meedraait : Carina Duyck.

De kandidaten van Vizie dan : die staan netjes op de plaatsen 5, 10, 15, 20 en 25. Grote bezieler Bjorn Horré van deze alternatieve politieke beweging vinden we op 5, de anderen zijn resp. Katelijn Herreman, Maarten Mestdag, Sofie Moentjes en Geert Van Isacker.

Opmerkelijke aanwezigheid op deze lijst ook van twee bekende Izegemse figuren die tot nu eerder aan de christelijke zuil gelinkt waren : enerzijds Jos Christiaens (plaats 23), goede vriend en schoonbroer van oud-schepen Dirk Van Walleghem, en anderzijds Mia Verhaeghe (plaats 18), telg uit het bekende Gilde-geslacht Verhaeghe dat destijds in de Zwingelaarsstraat woonde.

Ziehier de volledige lijst :

1. Balder Clarys

2. Veerle Renier

3. Lieven Dejonckheere

4. Griet Eeckhout

5. Bjorn Horré

6. Liza Missiaen

7. Kenneth Dumon

8. Inge Wallaeys

9. Simon Vanderschaeve

10. Katelijn Herreman

11. Sam Vandamme

12. Ruth Derycke

13. Hannes Vanderstraeten

14. Erna Huysentruyt

15. Maarten Mestdag

16. Iris Moerman

17. Wim Deruyter

18. Mia Verhaeghe

19. Andy Brouckaert

20. Sofie Moentjens

21. Toon Casteele

22. Ann Devolder

23. Jos Christiaens

24. Maureen Vancoillie

25. Geert Van Isacker

26. Marie-Jo Geysmans

27. Pieter Bossuyt

28. Carina Duyck

29. Filip Lombaert