Ook Amelie Crabbe haakt af als schepen in Staden

Eén week nadat Patrick Lesage bekend maakte dat hij geen schepen wordt in de nieuwe legislatuur haakt nu ook Amelie Crabbe af. Nathalie Depuydt neemt het vrijgekomen schepenzitje in. Amelie blijft ook niet als gemeenteraadslid zetelen, waardoor Tom Lemahieu in de raad komt.

(Foto JCR)

Amelie Crabbe werkt als hoofdverpleegster in OCMW-woonzorgcentrum De Oever en daar is meteen de reden voor haar afhaken als schepen te vinden. Wie personeelslid van de gemeente is moet immers een keuze maken : ofwel zetelen in de gemeenteraad en niet langer werken bij de gemeente, ofwel ontslag nemen bij de gemeente en voluit voor de politiek gaan.

“Ik ben op vraag van burgemeester Francesco Vanderjeugd in de politiek gegaan.”, vertelt Amelie Crabbe, “Ik heb niet onmiddellijk positief geantwoord op zijn vraag, maar stemde uiteindelijk na licht aandringen in. Ik heb dit in eerste plaats voor Francesco en voor de partij gedaan. Ik wilde immers dat Francesco burgemeester zou blijven en had niet echt persoonlijke ambities. Tijdens de campagne ben ik er 100 procent voor gegaan. Zowat niemand van ons had echter dergelijk resultaat bij de verkiezingen verwacht.”

kiezen voor Zekerheid k

“Daags na de verkiezingen kreeg ik te horen dat ik schepen kon worden. In de roes van de verkiezingen heb ik toen ‘ja’ gezegd. Kort nadien ben ik op reis vertrokken en toen is de twijfel al toegeslagen. Toen ik veertien dagen geleden mijn ontslagbrief aan het opmaken was, ben ik beginnen nadenken over wat ik allemaal zou opgeven voor mijn schepenzitje. Ik zou een flink stuk zekerheid opgeven en een job die ik heel graag doe. Ik zou in ‘De Oever’ ook een heel goed team achterlaten, dat overigens heel blij is dat ik alsnog blijf. Daarnaast zou ik ook mijn anciënniteit en ziektedagen kwijt spelen. Ook op financieel vlak zou ik moeten inleveren. Naast mijn schepenambt zou ik immers op zoek moeten gaan naar een extra job. Daar zou ik helemaal van nul moeten beginnen.”

“Na een paar gesprekken heb ik uiteindelijk besloten om mijn schepenambt niet op te nemen en niet in de gemeenteraad te zetelen”, vertelt een bijzonder geëmotioneerde Amelie. “Ik heb voor zekerheid gekozen.” Martine Zoete was de eerste in de rij om Amelie op te volgen als schepen, maar wil liever gemeenteraadvoorzitter blijven. “Bovendien wil ik ook jongeren een kans geven”, aldus Martine. Daardoor gaat het schepenmandaat naar Nathalie Depuydt (35), verantwoordelijk voor de boekhouding en de facturatie bij Ingro, de telersvereniging van industriegroenten. Amelie Crabbe blijft ook niet zetelen als gemeenteraadslid. Ze wordt vervangen door Tom Lemahieu (28) uit Westrozebeke. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.