“Onveilige situatie voor fietsers in Roeselarestraat”

Tomas De Meyer klaagt de onveilige situatie nabij de nog aan te leggen bushalte in de Roeselarestraat aan. © JD
Redactie KW

In Hooglede kreeg de Roeselarestraat een nieuw kleedje, maar de aanleg van een bushalte laat op zich wachten. Dit viel dinsdagavond op de gemeenteraad in slechte aarde bij raadslid Tomas De Meyer (NVA-Plus).

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad in Hooglede opnieuw samen. Oppositieraadslid Tomas De Meyer foeterde: “In de Roeselarestraat moet de bushalte nog altijd aangelegd worden. Nu staan er daar dranghekkens en er is een vernauwing. Het is er onveilig voor de fietsers.”

Schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V) antwoordde: “De gestandaardiseerde materialen van De Lijn hebben we nog niet ontvangen. Dat zou volgende week het geval zijn. Dan kan onze technische dienst aan de slag gaan om die halte aan te leggen.”

Tomas was niet onder de indruk: “Zorg ervoor dat je eerst het materiaal liggen hebt, vooraleer je aan de heraanleg van de straat begint.”

Rik besloot: “Ik geef toe dat de situatie niet ideaal is. Wel geef ik nog graag mee dat er straks ook gestandaardiseerde borden komen om de kilometerbeperking tot 70 kilometer per uur in die straat aan te duiden. Tot nu mocht je buiten de bebouwde kom, richting Roeselare, een heel stuk aan 90 kilometer per uur rijden, dat wordt straks 70 kilometer per uur.”

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.