Ontgoochelde schepen Laleman verlaat politiek

Kris Laleman kapt totaal onverwacht met politiek. © AB
Redactie KW

Klein bommetje in de politiek in Alveringem. CD&V-schepen Kris Laleman stapt op. Schepen worden in oktober 2018 was nochtans zijn droom. De 48-jarige schepen lijkt duidelijk ietwat ontgoocheld in hoe de Alveringemse dorpspolitiek in realiteit werkt.

Schepen Kris Laleman legt zijn mandaat als schepen neer en neemt ontslag als gemeenteraadslid. Hij was bevoegd voor Cultuur en Bibliotheek, Toerisme, Lokale Economie, Jeugd, Informatie en Inspraak. Kris behaalde in oktober 2018 met 756 stemmen een zeer mooi persoonlijk resultaat.

“Een combinatie van omstandigheden dwingen mij ertoe om deze beslissing te nemen”, stelt Kris. “Persoonlijke redenen spelen mee, maar ook de manier van werken in het schepencollege heeft mijn beslissing beïnvloed. Een schepencollege dient in overleg beslissingen te nemen. Jammer genoeg verloopt dat niet altijd even vlot.”

“Ik heb mijn taak als schepen steeds met volle overtuiging uitgeoefend, hopende dat ik voor mijn bevoegdheden het verschil kon maken. Nu ik mijn beslissing heb genomen, wens ik alle collega’s en medewerkers op het gemeentehuis verder het allerbeste.”

Sylvie Thieren

Sylvie Thieren uit Beveren volgt Kris Laleman als schepen op. Ze behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen meer stemmen dan huidig schepen Johan Albrecht, maar Sylvie stond toen het schepenambt aan hem af. Sylvie werd voorzitter van de gemeenteraad. Nu zij schepen wordt, zal Dries Decorte voorzitter van de gemeenteraad zijn.

Sylvie Thieren betreurt het verlies van collega Laleman enorm, maar toont ook begrip. “Het vertrek van Kris is een groot verlies, maar wij brengen ook respect op voor zijn moed om zijn gevoel te volgen. Kris is een harde werker en uiterst punctueel. Misschien is hij te correct voor de soms harde politieke realiteit. Wij danken hem voor zijn tomeloze inzet voor alle Alveringemnaren.” (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier