Onduidelijkheid over vervuilde grond in Ten Barne in Koekelare

Redactie KW

CD&V-fractieleider Tom Pollentier peilde op de Koekelaarse gemeenteraad naar de stand van zaken rond vervuilde grond in de ambachtelijke zone ‘Ten Barne’ in de Barnestraat.

Pollentier zegt er voor te vrezen dat eigenaars van grond in de zone niet op de hoogte zijn van de vervuiling.

“Uit het rapport van een externe firma dat aan de West-Vlaamse Intercommunale – eigenaar van het terrein – half april 2017 werd bezorgd, blijkt dat door de aannemer aangevoerde grond vervuild is.”, stelt Tom Pollentier, “In het rapport is duidelijk te lezen dat er in zijbermen en gronden gebruikt voor de aanvulling van riolering zware vervuilende metalen aanwezig zijn. Bij mijn eerste tussenkomst in september vorig jaar bleek dat er nog geen concrete stappen ondernomen waren. Na een tweede tussenkomst in november bleek dat het nog wachten was op het antwoord van de WVI op de vraag vanuit de gemeente om de grond te laten verwijderen.”.

“De West-Vlaamse Intercommunale heeft ondertussen stappen tegen de aannemer ondernomen en heeft een advocaat aangesteld.”, verduidelijkte schepen van lokale economie Marc Devrome (N-VA). Tom Pollentier wou weten of de eigenaars van de grond op de hoogte zijn van de vervuiling met zware metalen. “Ik vrees dat dit niet het geval is aangezien een aantal eigenaars werken uitvoeren op vervuilde stroken.”, aldus Tom Pollentier. “Ik denkt niet dat ze op de hoogte zijn.”, antwoordde schepen Devrome. “Die mensen moeten toch op de hoogte gebracht worden.”, meent de CD&V-fractieleider, “Als gemeente moeten we daar toch het goede voorbeeld in geven.”

“Ik weet niet in hoeverre de West-Vlaamse Intercommunale hier over communiceert.”, stelde Marc Devrome. “Ik zal dit in elk geval navragen.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier