Onderhandelingen Vlaamse regering gaan vandaag verder zonder Crevits

Archief: Hilde Crevits © BELGAIMAGE
Redactie KW

Hilde Crevits wordt op zaterdag verwacht op het huwelijk van haar zoon.

De onderhandelaars voor de vorming van een Vlaamse regering zijn vrijdag omstreeks 23 uur uit elkaar gegaan zonder akkoord. Er zou geen sprake zijn van een crisis, maar er moeten nieuwe berekeningen worden gemaakt. Zaterdag wordt er verder onderhandeld, weliswaar zonder Hilde Crevits van CD&V.

“Constructieve sfeer”

Formateur Jan Jambon hield vrijdagnamiddag bilaterale gesprekken met achtereenvolgens Open Vld en CD&V. Sinds 20 uur zat hij vervolgens samen met de drie partijvoorzitters. Ietwat verrassend kwam er om 23 uur al een einde aan die onderhandeling.

“Er liggen een aantal pistes op tafel om de puzzel op te lossen, maar daar zitten een reeks aannames in die nu geverifieerd moeten worden”, valt te horen in de entourage van de formateur. “We hebben goed gewerkt en de sfeer is constructief”, klinkt het bij Open Vld. “Maar er zijn bijkomende technische uitklaringen nodig.” Volgens de liberalen is er zeker geen sprake van crisis.

Crevits naar huwelijksfeest zoon

Zoals bekend wordt Hilde Crevits zaterdagvoormiddag verwacht op het huwelijk van haar zoon. Zowel bij N-VA als bij CD&V is te horen dat er zaterdag desalniettemin kan worden onderhandeld. Volgens een liberale bron zal de formatie nu wel nog enkele dagen duren.

Het voorkeursscenario van N-VA is dat er toch zondag kan worden afgeklopt, zodat de drie partijen maandagavond congres kunnen houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.