Olivia Masselin (SP.A) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid in Houthulst

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Na het ontslag van Nico Stroobant (SP.A) uit de gemeenteraad mocht zijn opvolger Olivia Masselin op donderdag 19 december de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid. Over wie Peter Vanryckeghem (SP.A) zal opvolgen als schepen is er nog geen duidelijkheid.

Nico Stroobant kondigde zijn ontslag aan op de gemeenteraad van november. Als reden gaf het vooral strubbelingen binnen zijn eigen partij aan. Hij wordt opgevolgd door Olivia Masselin (41), die op donderdag 19 december de eed mocht afleggen en meteen als gemeenteraadslid kon zetelen in de langste gemeenteraad van het jaar.

Olivia Masselin woont in Houthulst, maar groeide op in Klerken. “Beroepshalve geef ik les aan kindjes met Autisme in de Klaproos in Zillebeke, in het bijzonder onderwijs”, zegt Olivia Masselin. “Om op deze manier in de gemeenteraad te komen is voor mij ook een hele verrassing. Ik had het absoluut niet verwacht, aangezien we maar twee zetels hebben.”

Olivia Masselin stond op de tweede plaats op de SP.A-lijst van Houthulst tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Het was de eerste keer dat ze opkwam. “De reden waarom ik besliste om mee te gaan op de SP.A-lijst is vooral voor het sociale. Ik ben zelf mama van een kindje met een beperking en niet altijd het gevoel gehad dat ik even goed gehoord werd in de gemeente Houthulst. Zo is de interesse gekomen om een steentje bij te dragen aan een goeie werking van de gemeente”, besluit Olivia Maselin.

Op de gemeenteraad vroeg Carlos Debouck (N-VA) nog of er al meer duidelijkheid is over de opvolging van Peter Vanryckeghem als schepen. De afspraak binnen SP.A Houthulst was immers dat Nico Stroobant na één jaar Peter Vanryckeghem zou opvolgen als schepen. “Peter blijft schepen tot 31 december. Vanaf januari is er een vacature voor een nieuwe schepen, maar we weten nog niet wie. Maar ik kan je geruststellen, de coalitie blijft bestaan”, antwoordde burgemeester Joris Hindryckx (CD&V). (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier