Okra Oostende stelt ‘Zilverboek’ voor met voorstellen voor nieuwe gemeenteraad

Redactie KW

In de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen stelde seniorenvereniging Okra Oostende op vrijdag 4 mei een Zilverboek voor. Daarin formuleert de grootste seniorenvereniging van de stad een reeks knelpunten en voorstellen die het leven van senioren aangenaam moeten maken.

“Uit een enquête ingevuld door 306 Okra-leden destilleerden we drie belangrijke thema’s die de rode draad van het Zilverboek 2012 vormen”, verduidelijkt regio-voorzitter Julien Bogaert.

Veiligheid

“Meer dan de helft van onze leden stipte veiligheid als hun hoofdbekommernis aan, waardoor het in ons Zilverboek een belangrijke plaats in neemt. Senioren durven ‘s avonds niet meer buiten komen. Daarom moet de wijkagent nog meer in de straten aanwezig zijn en zo een aanspreekpunt vormen.”

Wonen

“Wonen vormt een tweede hoofdstuk van Okra’s Zilverboek. Ouderen willen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven. Daarom is het noodzakelijk dat senioren aan een betaalbare prijs kunnen wonen, ook in de buitenwijken”, aldus Okra.

Mobiliteit

“Inspraak, cultuur en openbaar vervoer vormt een laatste belangrijk aandachtspunt. Omdat de mobiliteitsmogelijkheden van 55-plussers geleidelijk afnemen, zijn ze dikwijls aangewezen op De Lijn. Hier wijst Okra op de beperkte bereikbaarheid van AZ Damiaan, Campus Heilig Hart en van de wijk Konterdam. Parkeerpenning.”

(BVO, foto BVO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier