‘Nonkel Obama’ kandidaat voor SP.A in Kortrijk

Redactie KW

Quirijn Louncke (63) staat op de SP.A-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

De Heulenaar is bijna beter bekend als ‘Nonkel Obama’. “Toen de Amerikaanse president Obama naar België kwam kreeg ik in Heule die bijnaam en sindsdien spreekt iederen me zo aan. Daarom wil in oktober opkomen onder mijn roepnaam Nonkel Obama.”

The Bandoleros

“Ik heb schepen Bert Herrewyn altijd als een goede collega gezien, een man die zorgt voor het milieu en voor de netheid in de stad. Dankzij 1777 kan de stad nog properder gehouden worden dan vroeger.”

Quirijn werkte 20 jaar als parkwachter in de verschillende containerparken van Kortrijk. Hij woont in de Vlasbloemstraat in Heule met zijn vrouw Carine. Ze hebben drie zonen en twee kleinzonen, een derde kleinkind is op komst. Samen met zijn broers en zussen trad hij vroeger op met de band “The Bandoleros”, de groep deed een honderdtal optredens per jaar, tot in Spanje toe.

Appletje-I

Philippe De Coene, lijsttrekker: “Met Quirijn krijgen we niet enkel een graag geziene man op de lijst, maar vooral ook een gewone werkmens die altijd klaar staat voor anderen.”

Zo is hij actief in computerclub Appletje-I in Marke, veel inwoners gaan bij hem te rade met hun computerproblemen. “En net zoals op het containerpark destijds, helpt Quirijn de mensen op zijn manier, met zijn onnavolgbare glimlach”, aldus nog Philippe De Coene. (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.