Nog onzeker wat in plaats komt van Ieperse goederenstation

De Ieperse CD&V is voorstander van extra parking langs de Oudstrijderslaan.
Redactie KW

IEPER Het schepencollege heeft een gunstig advies gegeven voor de aanvraag van de NMBS om het goederenstation langs de Oudstrijderslaan af te breken.

“Het huidige gebouw is enkel geschikt voor afbraak”, aldus schepen van Mobiliteit Dominique Dehaene (CD&V). “De ruimte die vrijkomt is ideaal voor extra parkeerruimte. De oppervlakte zou aan drie tot vier keer zoveel auto’s plaats kunnen bieden. De eindbeslissing ligt echter bij Ruimte Vlaanderen. We zeggen dus ook niet meteen neen tegen een eventueel nieuw goederenstation, zoals onder andere Voka (Vlaams netwerk voor ondernemingen, red.) zou willen. Voor hen vormt het spoor een alternatief voor transport over de weg, dat door de nieuwe kilometerheffing duurder wordt. Dat argument volgen wij zeker.”

SP.A heeft andere ideeën over de invulling van het terrein. “De stationsomgeving is zonder twijfel een strategische locatie waar kantoren een plek moeten krijgen, vooral nu het Ieper Business Park aan Ter Waarde zo goed als ingevuld is”, vindt Philip Bolle. “Aan parking is geen nood, maar wel aan een heldere politiek over de toerbussen. Misschien kan een versnelde procedure ervoor zorgen dat de site van het gewezen openluchtzwembad hiervoor omgevormd kan worden.” (DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier