Nog minstens twee weken tot beslissing Visartsluis

© Davy Coghe
Redactie KW

De Raad van State heeft haar advies over de besluitvorming van een nieuwe Visartsluis in Zeebrugge overgemaakt aan de Vlaamse regering. Maar die is in lopende zaken en komt pas op vrijdag 28 juni bijeen.

De Raad van State is klaar met haar advies aan de Vlaamse regering over een nieuwe Visartsluis in Zeebrugge. Ze had tot zaterdag 15 juni om te oordelen of de besluitvorming van regeringskeuze correct verlopen is. Pas daarna kan de Vlaamse regering haar principiële voorkeur ook definitief bekrachtigen.

“Ons advies gaat volgende week naar Vlaams minister Ben Weyts. De inhoud van het oordeel maken wij niet bekend. De aanvrager heeft het recht om als eerste in kennis gesteld te worden en er dan verder over te communiceren”, zegt persrechter Eric Brewaeys van de Raad van State.

Woordvoerder Michaël Devoldere van het kabinet van Weyts bevestigt dat het advies van de Raad van State nog niet ontvangen werd. Hij benadrukt dat de minister er ook niet over zal communiceren vooral het in de voltallige Vlaamse regering besproken is.

Dat zal minstens twee weken duren want in afwachting van een nieuwe Vlaamse regering, is de huidige sinds de verkiezingen van 26 mei zogenaamd ‘in lopende zaken’. Haar activiteiten zijn beperkt en ze komt niet meer wekelijks samen. “De eerstvolgende ministerraad is pas gepland binnen twee weken op vrijdag 28 juni. Pas ten vroegste dan kan dit dossier behandeld worden”, aldus de woordvoerder.

(RJ – Foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier