Nog heel veel puzzelwerk bij samenstelling van lijsten in Meulebeke

Het is voor burgemeester Dirk Verwils de eerste keer dat hij een lijst samenstelt. © a-Luc
Redactie KW

Het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 zet de vier Meulebeekse politieke families (CD&V, N-VA, SP.A en VRIJ) er toe aan na te denken over de samenstelling van hun lijsten.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

Momenteel is het in de Berengemeente nog onmogelijk voor al de politieke partijen om met een volledige lijst voor de dag te komen. Bij CD&V vernemen we dat hun lijst reeds voor 50% gevuld is. De naam van Dirk Verwilst figureert er tussen. Het is voor de huidige burgemeester ook de allereerste keer dat hij een lijst samenstelt. Prioriteit gaat uit naar engagement: er zijn voor de burger, de moed hebben om de welvaart in Meulebeke op te krikken en blijvend politieke interesse tonen, is het parool. Men kijkt eveneens uit naar een zo perfect mogelijk evenwicht in leeftijdscategorieën.

Eerst de inhoud

Bij de N-VA krijgen we te horen dat men nog volop bezig is met het verwerken van de gehouden enquête ‘Iedereen burgemeester’. Met deze info en de verschillende dossiers die de partij opvolgt, wil men het programma 2019-2024 gestalte geven. De partij voert dossierkennis hoog in het vaandel. Men wil eerst starten met het inhoudelijke, pas dan komen de plaatsen en de namen op de lijst. Bij de partijen VRIJ en SP.A is het voorlopig nog heel stil. Ze laten nog niets los.

(LB)