Nieuwjaarsreceptie bij CD&V afdeling Veurne

Joël Claeys, Sander David, Isabelle Verlodt, Kurt Danneel, Guido Hoste, Stefaan Gyssels, Anne Dequidt, Hendrik Bogaert, Remi Vanhee, Céline Serpieters, Lies Dezeure, Koen De Vriendt, Mieke Goens, Luc Bultheel, Marijke Hauspie, Freddy Verslype en Boudewijn Meesschaert. Zittend: Jan Verfaillie, Frederiek Vermeulen (Ichtegem, lijstduwer Kamer), Jef Goens. © JT
Redactie KW

Zaterdagavond, 26 januari, kwamen CD&V bestuur, militanten en verkozenen van de CD&V afdeling Veurne samen in salons ‘De Lelie’ in Beauvoorde voor de traditionele nieuwjaarsreceptie.

Voorzitter van de Veurnse gemeenteraad, Lies Dezeure, kondigde gastspreker parlementslid Hendrik Bogaert uit Jabbeke aan, die alhoewel hij een zware campagne voorziet, toch de toekomst en de uitslag van de komende verkiezingen positief tegemoet ziet. De thema’s als een leefbaar pensioen, groene stroom, kernenergie en de migrantenproblematiek kwamen aan bod. Ook brak hij een lans voor een bijkomende financiering van de MUG-heli, die hij als West-Vlaming onontbeerlijk acht voor een hulpverlening waar tijd en snelheid een levensreddende rol spelen.

Nieuwe bevoegdheden en bloemen

Schepen Ann Dequidt zette Jef Goens en echtgenote in de bloemen voor zijn vele werk en inzet tijdens de voorbije verkiezingscampagne. Ook hoorden we dat schepen Jan Verfaillie een bijkomende functie krijgt. Dierenwelzijn wordt aan zijn bevoegdheden toegevoegd, een primeur voor Veurne. Kurt Danneel volgt Lies Dezeure op als nieuwe CD&V afdelingsvoorzitter van Veurne voor de volgende drie jaar. Remi Vanhee wordt CD&V jongerenvoorzitter. Isabelle Verlodt, die als nieuwkomer heel wat stemmen wist te halen, wordt afgevaardigde Vrouw en Maatschappij, terwijl nieuwe schepen Guido Hoste seniorenzaken kreeg toebedeeld.

Aftredend schepen Nathalie Delva, was verontschuldigd en werd bedankt voor haar inzet, ook Joël Claeys (lijstvormingscomité) kreeg een applaus voor zijn taak.

Jef Goens zorgde voor een mooie diapresentatie met werkfoto’s van tijdens de verkiezingscampagne. Bij een hapje en een drankje werd alvast positief uitgekeken naar de komende verkiezingen in mei 2019.

Lies Dezeure en Hendrik Bogaert
Lies Dezeure en Hendrik Bogaert© JT

Lies Dezeure

Tijdens de receptieavond werd ook bekend gemaakt dat Lies Dezeure de vijfde plaats inneemt op de CD&V kamerlijst voor de komende verkiezingen op 26 maart. Voor deze strijdbare plaats wil Lies zich tenvolle inzetten. Lies baat samen met haar man Peter Dequeecker een landbouwbedrijf uit in Beauvoorde en staat bekend als een geëngageerde mama van vier kindjes.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier