Nieuwe voorzitter van CD&V Kortemark: “Goede samenwerking binnen de partij”

Anneleen Vanoost. © foto JDK
Redactie KW

Op zaterdag 1 februari koos CD&V Kortemark een nieuwe voorzitter. Dirk Verhaeghe zet na zeven jaar een stap opzij en wordt opgevolgd door Anneleen Vanoost.

Naast een vrouwelijke CD&V-burgemeester staat nu ook een vrouw aan het roer van de partij. “Ik heb al heel lang interesse in de gemeentepolitiek”, vertelt de 42-jarige Anneleen Vanoost. Ze woont met haar drie kinderen Manou, Arne en Marthe in de Werkenstraat in Handzame. “Ik studeerde jeugd- en gehandicaptenzorg en werkte 12 jaar als opvoedster in Klerken. Op mijn 31ste besloot ik om mijn studies te hervatten en behaalde ik mijn diploma orthopedagogie. Hierdoor kreeg ik de kans om als teamcoördinator aan de slag te gaan bij Oranje vzw in Brugge. Daar ondersteun ik drie woongroepen voor mensen met een beperking. Naast de zorg voor mijn kinderen en mijn job ben ik ook nog vrijwilliger bij verschillende Kortemarkse verenigingen. Sinds december 2017 ben ik actief binnen de CD&V en ik stond in 2018 op de 21ste plaats op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.”

Oog voor het sociale

“Momenteel ben ik ook lid van de werkgroepen evenementen en sociale media binnen de partij. Als kersverse voorzitter mag ik nu de partij gaan leiden. Dat ligt eigenlijk een beetje in het verlengde van mijn job: daar moet ik ook een team leiden en ondersteunen waar nodig. Ik hoop met mijn ploeg te kunnen verder werken op de manier waarop we bezig zijn. Ik stel geen streefdoelen voorop, maar wil luisteren wat er onder de mensen leeft en kijken wat we daarmee kunnen doen.”

“Ook het sociale is voor mij heel belangrijk: hoe kunnen we de mensen die maatschappelijk het meest kwetsbaar zijn op een laagdrempelige manier helpen? Het eerste wat we nu zullen doen, is een nieuw bestuur samenstellen. Binnen de bestuursploeg zou ik willen bouwen aan een complementaire groep.”

Evenwicht zoeken

“Ik wil op zoek gaan naar een mooi evenwicht tussen jong en oud, ervaring en vernieuwing, man en vrouw, en dit met mensen vanuit heel wat verschillende achtergronden. Een goede samenwerking binnen mijn partij is een van de grootste doelstellingen, want alleen samen kan ons dit lukken.”

“(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier