Nieuwe studie N8 kost Vleteren bijna 30.000 euro: “Not amused”

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vraagt aan de gemeente Vleteren een bijdrage van 26.608 euro voor nog eens een studie rond de omvorming van de N8 Ieper-Veurne. Vleteren is ‘not amused’.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Het gaat om de doortocht Woesten en Oostvleteren, en een nieuw ‘kunstwerk’ ofte brug over de IJzer in Elzendamme. Zoveel geld voor een kleine gemeente als de onze is onaanvaardbaar. Dat heb ik bepleit bij AWV. De eerste plannen rond de doortocht N8 hier dateren uit 1953! Nu heeft men het over nog eens een studie, want er is nog bijna niets concreet. De werken zijn voorzien vanaf 2022, maar er is nog geen budget. Reken dus maar op nog een paar jaar meer. En als gemeente moeten wij bijdragen in de uitvoering van die werken. Ook voor de herinrichting van het kruispunt met de Kruisboomstraat. Langs de N8 zullen heel wat grote handelaars een stuk van hun parking moeten afstaan. Ondertussen blijft voor hen en heel wat onwonenden de onzekerheid bestaan. Ik zal dan ook voorstellen minder te betalen voor die studie.”

Om de wildgroei van textielcontainers tegen te gaan werd een politiereglement goedgekeurd. Patrick Gouwy (LVP) vroeg om voortaan mensen slechts maximaal twee keer te laten zetelen in stem- of telbureaus. Volgens algemeen directeur Nele Vanderhaeghe is Vleteren steeds een hoofdkanton, en moeten er daardoor steeds zowat honderd mensen aangeschreven worden. “En de vijver met kandidaten is hier klein“, aldus de directeur.

Schepen Bram Coppein (LVP) en Marion Vermander (Vleteren Actief) waren verontschuldigd voor deze zitting. Er was een hulde voorzien voor Guido Berten, die 30 jaar zetelde als fractieleider van de CD&V. Maar een uur voor de zitting belde die af. De eerstkomende gemeenteraad heeft plaats op woensdag 28 augustus.

(AHP-foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.