Nieuwe start en nieuw bestuur voor SP.A Waregem

SP.A Waregem heeft een nieuw bestuur. © gf
Redactie KW

Op de nieuwjaarsreceptie van SP.A Waregem werd het nieuw bestuur voorgesteld aan de leden. In vrijzinnig centrum Poincaré heften de socialisten het glas en toostten ze op de toekomst.

“Na de verkiezingen van oktober was het tijd om te herbronnen en met verenigde krachten te kijken waar we in de komende jaren naar toe willen. Ondanks een minder resultaat vonden we enthousiaste kameraden die zich willen inzetten en de Waregemnaar een alternatief willen bieden”, aldus gemeenteraadslid Tom Demunter. “Het zullen geen gemakkelijke zes jaar worden, maar we geven niet af en zullen de Waregemnaar opnieuw moeten overtuigen van het sociaal alternatief die SP.A aanbiedt”, aldus de strijdvaardige fractieleider in de gemeenteraad.

Frederic Mortier werd verkozen tot voorzitter. Hij wil vooral de partij verbreden en bouwen aan een nieuwe en frisse partij die jong en minder jong kan bekoren. Hij zal daarbij geholpen worden door Monia Arroudi, die als jongste van de partij de taak van ondervoorzitster zal waarnemen. Ervaren rot Erik Vrancken blijft de financiën en het secretariaat beheren.

Dominique Vandenbroucke, Humphrey Timmerman, Tom Demunter, Daphné Rollez, Veerle Demunter en Arne Verbauwhede zullen fungeren als bestuursleden. Arne is ook onze nieuwe Jongerenvoorzitter en samen met enkele enthousiastelingen zal hij het jongerenbeleid in Waregem onder de loep nemen.

De nieuwe ploeg kreeg alvast veel steun van over de stadsgrenzen. Nationale voorzitter John Crombez en Vlaams lijsttrekster Annick Lambrecht kwamen vanuit respectievelijk Oostende en Brugge om de leden en het nieuw bestuur te begroeten. Vanuit Harelbeke kwamen Melissa Depraetere en Ershad Yaftali zich aan de Waregemse kameraden voorstellen en hun strijdpunten toelichten als kandidaat op de nationale verkiezingslijst.

Mario Verhellen werd nog in de bloemetjes gezet voor zijn vele jaren strijdvaardige inzet in de gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier