Nieuwe speel- en ligweide in Palingbeek, maar eerst munitiescan

Jos Remaut

De provincieraad zette het licht op groen voor een onderzoek naar de mogelijke niet ontplofte munitie uit de Eerste Wereldoorlog in het provinciedomein De Palingbeek. Dit om héél zeker te zijn dat de nieuwe speel- en ligweide die men er wil aanleggen absoluut veilig is.

De Provincie plant de aanleg van nieuwe stukken recreatieve wandel- en fietspaden en een speel- en ligweide in het provinciedomein. De nieuwe voorzieningen komen ter hoogte van de centrale parkeerplaats, aan de kant van de cafetaria.

Om die werken veilig te kunnen uitvoeren en te allen tijde de veiligheid van de werknemers op het terrein en de toekomstige bezoekers voorop te kunnen stellen, wil de Provincie voorafgaand de zone onderzoeken op niet ontplofte oorlogsmunitie uit de Eerste Wereldoorlog. Eerst zal er een scan genomen worden van het terrein, daarna wordt aan de hand van die scan eventuele niet ontplofte munitie opgespoord en geneutraliseerd door DOVO. Wanneer het terrein van 3,2 hectare munitieveilig verklaard is, kunnen de werken voor de paden, speel- en ligweide van start gaan.

Afhankelijk van het aantal gevonden munitie, wordt de maximale kost op 206.038 euro geraamd. De duur van de werken wordt geschat op maximum 75 werkdagen. Het scannen van de zone kan rond de komende jaarwisseling van start gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier