Nieuwe Roeselaarse burgemeester : “Ik wil 24 uur op 24 beschikbaar zijn”

De nieuwe mandaterissen na de burgemeesterswissel : vlnr. Dirk Lievens (gemeenteraadsvoorzitter), Bart Wenes (schepen), Jannick Depoorter (voorzitster CD&V), Kris Declercq (burgemeester), Luc Martens (gemeenteraadslid) en Ria Vanzieleghem (fractieleider CD&V in de gemeenteraad) © Stefaan Beel
Vincent Vanhoorne

Op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Roeselare hebben meer dan honderd partijleden toekomstig burgemeester Kris Declercq enthousiast onthaald. Het partijbestuur sprak zich gisteren unaniem uit over de opvolging van burgemeester Luc Martens.

“Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat heel onze ploeg in mij stelt”, klonk het bij Kris Declercq tijdens zijn toespraak. “Burgemeester Luc Martens was voor mij een goede leermeester. Hij heeft me de kans gegeven om mijn vleugels uit te slaan en heeft ze bijgeknipt waar nodig. Dossierkennis is heel belangrijk en daar zal ik goed voor blokken, maar anderzijds wil ik ook tussen de mensen staan en beschikbaar zijn voor hen: 7 dagen op 7, 24 uur op 24.” CD&V Roeselare beseft dat het sterk moet staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “De campagne begint op 1 maart en loopt tot 2018”, zei Kris Declercq daarover. “En voor wat de jaren daarna betreft: the best is yet to come“, klonk het strijdvaardig.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 15 januari 2016.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.