Nieuwe provincieraadsleden van Vlaams Belang vlot geïnstalleerd

Reddy De Mey is weer in beeld. Voortaan dus als provincieraadslid in West-Vlaanderen. © Provincie West-Vlaanderen
Jos Remaut

Zonder ook maar één hapering legden Arnold Bruynooghe, Filip Buyse, Reddy De Mey en Jo Vansteenkiste de eed af bij het begin van de provincieraad. De meeste onder hen ook in stijl : met luide stem en fier in de houding.

De vier nieuwelingen vervangen de provincieraadsleden die na 26 mei doorstromen naar een nationaal parlement : Wouter Vermeersch, Kurt Ravyts en Dominiek Sneppe leggen vannamiddag de eed af in de Kamer, Immanuel De Reuse deed dit dinsdag al in het Vlaams Parlement.

Het was vooral uitkijken naar het wederoptreden van Reddy De Mey, de populaire oud-TV-journalist die velen zich nog herinneren. Met zijn 75 jaar is hij duidelijk de oudste van het lot, en het viel toch wel op dat de jaren wat vat gekregen hebben op zijn fysiek. Maar het koppie zit nog heel goed en de stem ook : Reddy is het entertainen nog niet verleerd. Wat meteen al bleek toen hij als verslaggever van de commissie ter onderzoek van de geloofsbrieven van de nieuwelingen lezing moest geven van de conclusies : geen ambtelijke taal maar een toegankelijk, vlot gebracht verslag in mensentaal.

Toch is het niet Reddy De Mey maar wel Filip Buyse (50) uit Kachtem die de nieuwe fractieleider van Vlaams Belang wordt in deze provincieraad.

Filip Buyse legde de eed af. Hij wordt ook de nieuwe fractieleider.
Filip Buyse legde de eed af. Hij wordt ook de nieuwe fractieleider.© Provincie West-Vlaanderen

Jo Vansteenkiste legt de eed af.
Jo Vansteenkiste legt de eed af.© Provincie West-Vlaanderen

Arnold Bruynooghe legt de eed af, Jo Vansteenkiste kijkt toe.
Arnold Bruynooghe legt de eed af, Jo Vansteenkiste kijkt toe.© Provincie West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.