Nieuwe partij DierAnimal komt op in West-Vlaanderen

Stefan Vankerkhoven

Op de valreep heeft Bruggeling Dennis Barbion de vereiste 500 handtekeningen verzameld en zestien kandidaten overtuigd om in West-Vlaanderen deel te nemen aan de Vlaamse en federale verkiezingen namens de nieuwe partij DierAnimal.

De Nederlandse Partij voor de Dieren heeft in ons land sinds kort een zusterorganisatie. DierAnimal wou aanvankelijk enkel in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant opkomen, maar Bruggeling Dennis Barbion overtuigde nationaal voorzitster Constance Adonis van deze unitaire partij om ook in West-Vlaanderen naar de gunsten van de kiezers te dingen.

Dierenpolitie

In totaal heeft DierAnimal zestien kandidaten: zeven op de Vlaamse en negen op de federale Kamerlijst. “Ons programma behelst tien punten voor meer dierenrechten, zoals een dierenpolitie in elke gemeente en een stop op proeven op dieren. Maar ook een wreedheidstaks op alle dierlijke producten“, zegt lijsttrekker Dennis Barbion.

“Wat goed is voor dieren, is ook goed voor de mensen en voor onze planeet. Het ene kun je niet los zien van het andere. Daarom pleiten wij ook voor een basisinkomen voor iedereen, goedkoop openbaar vervoer en het accepteren van huisdieren in bejaardentehuizen en zorginstellingen“, aldus Dennis Barbion (49), een adminstratief bediende die eerst vier jaar vegetariër en nu ruim twee juaar veganist is. Deze dierenactivist komt niet alleen op voor meer dierenrechten, maar ook voor de Tibetanen en organiseerde enkele jaren geleden een betoging in Brugge, toen de Chinese president er op bezoek was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier