Nieuwe Meense burgemeester Eddy Lust legt de eed af

Eedaflegging van burgemeester Eddy Lust bij gouverneur Carl Decaluwé. © Davy Coghe
Redactie KW

Hij heeft er lang moeten op wachten, maar maandag mocht ook de kersverse burgemeester van Menen de eed afleggen bij provinciegouverneur Carl Decaluwé. Eddy Lust volgt Martine Fournier op.

De verkiezingsuitslag zinderde wekenlang na in Menen. Zittend burgemeester Martine Fournier (CD&V) werd ondanks een overwinning en een persoonlijke recordscore, aan de kant geschoven door coalitiepartners Open VLD en N-VA. Samen met SP.A vormen de drie partijen het moderne Team 8930, goed voor 16 van de 31 zetels. Open VLD en SP.A hebben er elk zes, N-VA heeft er vier. CD&V is de grootste oppositiepartij met tien zetels.

Kopman van dat team is Eddy Lust (Open VLD). De Lauwenaar was in de voorbije bestuursperiode al schepen en legde maandagmiddag de eed af als nieuwe burgemeester van Menen. Qua aantal voorkeurstemmen moest Eddy Lust enkel Martine Fournier en CD&V’er Laurent Coppens laten voorgaan. De kritiek op de nieuwe burgemeester kwam snel en klonk luid. Op de eerste gemeenteraad na de verkiezingen werd er zelfs een protestactie op poten gezet. (OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.