Nieuwe lokalen voor Chiro Oostveld in Oedelem

Eindelijk krijgt Chiro Oostveld nieuwe lokalen, die de huidige lokalen langs de Tinhoutstraat zullen vervangen. In de gemeenteraad werd de eerste optie die door de architect voorgesteld werden goedgekeurd, waarvoor 559.344 euro wordt uitgetrokken.

De architect had twee opties uitgewerkt en men koos voor optie A, een ontwerp met correcte verwerking van alle inhoudelijke opmerkingen maar met overschrijding van het beschikbare krediet. Nu men voor deze optie heeft gekozen, betekent het dat bij de volgende budgetwijziging of aanpassing van het meerjarenplan een stijging van het voorziene krediet van 450.000 euro met 110.000 nodig is tot een totaalkrediet van 560.000 euro.

Schepen van Jeugd Gijs Degrande (N-VA) was tevreden met deze goedkeuring. “De huidige toestand is schandalig te noemen. Willen we een kwaliteitsvolle jeugdwerking mogelijk maken, dan zijn de nieuwe lokalen noodzakelijk. De plannen liggen klaar. We krijgen een nieuw gebouw met twee verdiepingen en de zolderverdieping krijgt een volledige renovatiebeurt”.

Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) waarschuwde de schepen nog even dat de oorspronkelijke raming 450.000 euro bedroeg en dat het budget al met 100.000 euro overschreden werd. “Bijgevolg roep ik de huidige schepen van Jeugd en het toekomstig schepencollege op om nog eens rond de tafel te zitten met de architect”.

Vermoedelijk zullen de werken zo’n tien maanden duren. De Jeugddienst en de Chiro bekijken even hoe men deze periode kan overbruggen.

(Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.